Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Aralık, 2023 08:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Alacak verecek tartışmasın da silahlar konuştu: 1 kişi yaralandı

Tokat’tın Erbaa ilçesinde aralarında anlaşmazlık bulunan 3 kişi arasında çıkan tartışma da bir kişi silahla vurularak yaralandı.

Edinilen bilgilere göre; Olay, Tokat’ın Erbaa ilçesi İsmet Paşa mahallesi Atatürk caddesi üzerinde bulunan bir tatlıcıda meydana geldi. Aralarında alacak verecek meselesi olduğu iddia edilen Ö.Ç, B.Ç ve M.A. tatlıcı da otururken aralarında tartışma çıktı. Büyüyen tartışma sonucunda silah çekilmesiyle M.A. bacağından silahla vurularak yaralandı. Olay yerinde bulunan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olayda yaralanan M.A. ilk müdahalenin ardından Erbaa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinden kaçan şüpheliler polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Ekiplerin olayla ilgili incelemesi devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Roma Dönemi’ne ait Kilözü Tümülüsü 1.derece arkeolojik sit alanı ilan edildi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alan ve Roma Dönemi’ne ilişkin olduğu bedellendirilen Kilözü Tümülüsü, Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi.
Mudurnu ilçesine bağlı Kilözü köyü hudutları içerisinde yer alan ve tarihi Roma Dönemi’ne uzanan Kilözü Tümülüsü’nün korunması amacıyla Bolu Müze Müdürlüğü tarafından Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na müracaatta bulunuldu. Konsey uzmanları tarafından bölgede yapılan incelemelerin akabinde, tümülüsün 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. Konsey kararında, kelam konusu alanın korunması için bölgede rastgele bir yapılaşmaya müsaade verilmeyeceği, yeni tarım alanı açılamayacağı ve yapılacak her türlü fiziki müdahale için ilgili kurumlardan müsaade alınması gerektiği vurgulandı.
Bolu Müze Müdürlüğü yetkilileri, tescil kararının bölgedeki kültürel mirasın korunması açısından büyük kıymet taşıdığını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.