Aksoy’dan SAKEM’de İnceleme - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2016 14:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Aksoy’dan SAKEM’de İnceleme

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, SAKEM çalışmalarını yerinde inceledi.

Aşağı Tokatlı Şubesini ziyaret eden Başkan Aksoy burada kursları ziyaret ettikten ve SAKEM Tokatlı sorumlularından çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra yaptığı açıklamada, 2015 – 2016

eğitim öğretim döneminde yani Eylül – Haziran döneminde 157 kurs 3156 kursiyer ile SAKEM’in yine alanında tek olmaya devam ettiğini söyledi.

Yaz aylarında tatil nedeni ile bu rakamların biraz düştüğünü ancak buna rağmen mevcutta 28 kurs ve 342 kursiyer ile çalışmalara devam ettiklerini anlatan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy;  “Daha önce de ifade ettiğim gibi Safranbolu’ya özgü hediyelik eşyaların üretilmesi amacı ile kurduğumuz SAKEM kısa sürede edindiği tecrübe ve birikim ile adını artık nerdeyse tüm dünyaya duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda Yazıköy TOKİ ve Yukarı Tokatlı açtığımız şubelerimiz ile  sayısını 7 şubeye çıkarttığımız SAKEM söz verdiğimiz ve talebin artması ile tüm mahallelerimize yayılıyor. Bu günde Aşağı Tokatlı Şubemizdeki çalışmaları yerinde incelemek için bir ziyaret gerçekleştirdik. Burada gördüğünüz gibi birbirinden güzel çalışmalar gerçekleşmekte. Ben tüm SAKEM çalışanlarımızı ve kursiyerlerimizi kutluyorum” dedi.

Kursiyerlerin artık burada edindikleri deneyim sonucunda bireysel sergilerde açtıklarını ifade eden Başkan Aksoy, “sergilerde de görüyoruz ki birbirinden güzel eserler ortaya çıkıyor. Tüm ekibimi canı gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.04.2026 15:20
0
0

KARABÜK’TE 3 BİN KİŞİLİK FAKÜLTE HAYAL Mİ OLDU?

Karabük’te uzun süredir gündemde olan 3 bin kapasiteli yeni fakülte projesinde somut bir ilerleme kaydedilmemesi, kamuoyunda soru işaretlerine yol açtı

Karabük’te uzun süredir gündemde olan 3 bin öğrenci kapasiteli yeni fakülte projesine ilişkin belirsizlik sürüyor. 2024 yılının sonunda kamuoyuna duyurulan ve kentte büyük beklenti oluşturan projede, aradan geçen zamana rağmen somut bir ilerleme kaydedilmemesi dikkat çekiyor.

Karabük Üniversitesi ile Karabük Belediyesi arasında yapılan görüşmelerin ardından 26 Aralık 2024 tarihinde açıklanan proje kapsamında, şehir merkezine 3 bin öğrenci kapasiteli modern bir fakülte binası kazandırılması planlanmıştı. Söz konusu mutabakat, hem eğitim camiasında hem de esnaf kesiminde olumlu karşılanmış, kentin ekonomik ve sosyal yapısına önemli katkılar sağlayacağı değerlendirilmişti.

Ancak proje duyurusunun üzerinden aylar geçmesine rağmen ne inşaat sürecine ilişkin bir adım atıldı ne de yetkili kurumlardan sürecin hangi aşamada olduğuna dair resmi bir bilgilendirme yapıldı. Bu durum, kamuoyunda projenin akıbetine ilişkin soru işaretlerinin artmasına neden oldu.

Daha önce yapılan açıklamalarda, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya projenin hızla hayata geçirileceğini ve şehrin geleceği açısından stratejik bir yatırım olduğunu ifade etmişti. Sürece destek veren isimler arasında Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt da yer alıyordu.

Öte yandan, projede olası bir gecikme, revizyon ya da iptal söz konusuysa bunun şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerektiği vurgulanıyor. Aksi halde, daha önce gündeme gelmesine rağmen hayata geçirilemeyen yatırımlar gibi bu projenin de akamete uğrayabileceği ifade ediliyor.

Kentte 3 bin kişilik fakülte projesi yalnızca bir eğitim yatırımı olarak değil, aynı zamanda ekonomik canlılık, sosyal hareketlilik ve kültürel gelişim açısından önemli bir fırsat olarak görülüyor. Ancak mevcut belirsizlik ortamı, beklentilerin yerini endişeye bırakmış durumda.

Karabük kamuoyu, hem belediye hem de üniversite yönetiminden projenin son durumuna ilişkin net ve kapsamlı bir açıklama yapılmasını bekliyor. Projenin devam edip etmediği, ediyorsa ne zaman başlayacağı soruları ise yanıt beklemeyi sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin