Karabük Postası tarafından
10 Eylül, 2014 15:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Aksoy Muhtarlarla Festival Toplantısı Yaptı

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Safranbolu Mahalle Muhtarları ile  bir araya gelerek Festival hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulundu Toplantı Aslanlar SAKEM’de yapıldı.  Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, katılımın yoğun olmasından dolayı muhtarlara teşekkür ederken, “Bu yıl 15. sini düzenleyeceğimiz Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalimiz artık kendini ispatlamış ve ülkemizin en köklü festivallerinin arasında yerini almıştır. Bu nedenle festivale Safranbolu olarak hep birlikte gerçekleştirmeli ve sahip çıkmalıyız” dedi. Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Bu festival tüm Safranbolu’nun festivalidir. Başlangıç itibarı ile Kaymakamlık tarafından başlatılan daha sonra belediyemize devir olunan ve devir aldığımızdan bu yana da 2009 yılından bu süre zarfına kadar çeşitli alt konseptler ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yılda ‘Ustaya Saygı’ konusunu festivalimizde işleyeceğiz. Çünkü Safranbolu baştan aşağıya bir ustanın elinden çıkmış çok güzel bir ahenk şehir özelliğindedir. Safranbolu’da bu sene biz ustaya saygı derken aynı zamanda şunu da yapmayı arzu ettik. Ustaların dükkânlarını, festivalin mekânlarını haline getirdik.  Mesela demirci ustası ile ilgili bir konuyu anlatmak için demirci dükkânlarından birisini Safranbolu’da etkinlik merkezi haline getirdik ve oraya gezi düzenleyeceğiz.  Daha pek çok sanatlar ile ilgili en az on’a yakın dükkânımız Safranbolu’da festivalin mekânı haline getirildi. Böylelikle Safranbolu, çarşı kısmı ile ustalarımız ile festivalin bütünleştirilmiş olması arzu edildi. Bu festival hepimizin festivalidir. Dünyada Safranbolu gibi miras şehirlerinin hepsinin dünya çapında bir etkinliğinin olduğunu hatırlatmak istiyorum. Eğer iyi bir organizasyon, iyi bir festival geçirebilirsek bu mutlaka bizim şehrimize kar olarak dönecektir. Dünya çapında bir şehir olan Safranbolu’nun, festivalinin de dünya çapında olmasını istiyoruz. Burada en önemli konulardan birisi de katılımın yüksek olması. Hep birlikte bir bütün içerisinde hareket ederek şehrimizi, festivalimizi temsil etmeliyiz. Biz hep şunu söylüyoruz. Mesele Safranbolu ise gerisi teferruattır. Tek gayemiz Safranbolu. Bir adım daha ileri gidebilmek için neler yapabiliriz, biraz daha fazla kendimizi tanıtabilmek için neler yapabiliriz. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalıyız. Bakanlıklar bizlere bu konularda bizlere destek veriyor. Safranbolulu olarak siz değerli kardeşlerimiz de festivalimize katılımları yüksek tutarsanız çok daha iyi olur. Bu festivalimiz için Safranbolu’muz için çok iyi olacak.”
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İsrail menşeli temizlik ürünlerine karşı TOGÜ’den alternatif çözüm

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), yerli ve ulusal üretim gayeleri doğrultusunda geliştirdiği etraf dostu paklık ve kozmetik eserleriyle boykot edilen İsrail eserlerine güçlü bir alternatif sunuyor.
TOGÜ Kimya Teknolojisi Kısmı, yerli ve ulusal üretim maksatları doğrultusunda paklık ve kozmetik kesimine yönelik değerli bir adım attı. Üniversitenin kimya kısmı akademisyenleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen, tüm testleri muvaffakiyetle tamamlanan 60 farklı eserden 15’inin üretimine başlandı. Etraf dostu ve yenilikçi formüllerle hazırlanan eserler, kalite standartlarına uygunluğu ve yerli üretim avantajıyla dikkat çekiyor. Bilhassa son devirde boykot edilen İsrail menşeli eserlere alternatif olarak geliştirilen bu paklık ve kozmetik eserleri, tüketicilere inançlı ve kaliteli seçenekler sunmayı amaçlıyor.
Üniversite bünyesinde hayata geçirilen bu proje yalnızca yerli üretimi desteklemekle kalmıyor, tıpkı vakitte öğrencilere uygulamalı eğitim fırsatı da sunuyor. Öğrenciler, teorik bilgilerini laboratuvar ortamında pratiğe dökerek dala daha donanımlı bir formda hazırlanırken, üretim sürecine katkı sağlayarak cep harçlıklarını da çıkartma imkânı buluyor.

"Kaliteli, etraf dostu ve sağlam eserler ürettik"
TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın teşebbüsleri ile boykot edilen eserlere güçlü bir alternatif sunmak için eserlerin üretimine başlandığını söyleyen Kimya Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Budak, "Sıradan eser değil kaliteli eser yapmamız için rektörümüz bize yol gösterdi. Üniversitemizin tüm imkanlarını bu amaç için seferber etti. Güçlü kimya altyapımız ve sanayi iş birliğimizle sorumluluk üstlendik. Markamız kurulduktan sonra boykot edilen eserlere güçlü alternatif sunmak için kaliteli, etraf dostu ve sağlam yeni eserler geliştirdik" dedi.
Öğrenciler ise uygulamalı eğitim aldıkları için emeği geçenlere teşekkür ederek üretirken kazandıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.