Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Temmuz, 2014 15:15 tarihinde yayınlandı
0

Aksoy: “Gerekli Çalışmaları Yapıyoruz”

3 Temmuz’da yapılacak olan Safranbolu Kent Konseyi Genel Kurulu, Yürütme Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterin istifası ile  ileri bir tarihe ertelendi

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy;  3 Temmuz tarihinde yapılması kararlaştırılan Safranbolu Kent Konseyi Genel Kurul toplantısının Konsey yürütme kurulu üyelerinin istifaları, bürokratik iş ve işlemleri ifa eden Genel Sekreterin istifası sebepleriyle ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Aksoy yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bilindiği gibi 5393 sayılı Belediye Kanunun 76. Maddesine göre kurulan Kent Konseyleri, çalışma usul ve esasları ilgili yönetmelik tarafından belirlenmiştir. Mevzuata göre yerel seçimler sonrasında Genel Kurul üç ay içinde toplanıp organları yeniden belirlemesi gerekmektedir. Bu amaçla Safranbolu Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu 2014 Yerel Seçimlerini takiben 3 ay içerisinde yapılması zorunlu olduğundan 18 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Ancak tek adayla yapılan kent konseyi başkanı seçimlerinde yapılan oylama neticesinde, Safranbolu Kent Konseyi Çalışma Yönergesinin 12.  maddesinin b bendine istinaden kullanılan oylara göre neticenin 2/3 çoğunluğu sağlanamadığı gerekçesi ile Divan Heyeti tarafından 15 gün sonraya (3 Temmuz 2014) bugüne ertelenmiştir. Ancak Safranbolu Kent Konseyi Yürütme Kurulunun 25.06.2014 tarihli yürütme kurulu toplantısında Kent Konseyi başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin ikisi dışındaki diğer üyelerin görevlerinden istifa ettiklerine dair tutanak, herhangi bir hukuki hükme dayanmaksızın, Safranbolu Kaymakamlığına sunulmuş, Kaymakamlık Makamınca ilgisi gereği 02.07.20141 tarih 1375 sayılı yazısı ile Belediyemize gönderilmiş, Ayrıca Safranbolu Kent Konseyi Genel Sekreteri sağlık mazeretleri sebebiyle istifa dilekçesini Belediyemize sunmuş ve Başkanlık Makamınca istifası kabul edilmiştir. Konsey yürütme kurulu üyelerinin istifaları, bürokratik iş ve işlemleri ifa eden Genel Sekreterin istifası sebepleriyle 03.07.2014 tarihinde (bugün) yapılacak olan Genel Kurul Toplantısının daha sağlıklı şekilde yapılabilmesi, gerekli çalışmaların Belediye Başkanlığınca hazırlanması amacıyla ileri bir tarihe ertelenmesi uygun bulunmuştur.

Genel kurul üyelerine, ilgililere ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz sahil yolu viyaduklerle degirmendere tuneline baglaniyor QWKOzYRp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz Sahil Yolu viyadüklerle Değirmendere Tüneli’ne bağlanıyor

Trabzon’da Değirmendere Tüneli ile Karadeniz Sahil Yolu’nu birbirine bağlayacak ulaşım projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. 585 metre uzunluğundaki ana köprü ile 697 metre uzunluğundaki kol bağlantılarından oluşan Değirmendere Viyadüğü’nde fore kazık ve plastik kazık imalatları devam ediyor.

Proje kapsamında toplam 721 adet ve 13 bin 520 metre uzunluğunda fore kazık ile 750 adet ve 15 bin 176 metre uzunluğunda plastik kazık yapılması planlanıyor. Çalışmalar çerçevesinde bugüne kadar 10 bin 358 metre plastik kazık ile 473 adet ve 8 bin 648 metre fore kazık imalatı tamamlandı. Viyadük ayaklarında çalışmaların sürdüğü belirtilirken, Değirmendere Genişletme Köprüsü’ndeki çalışmaların tamamlandığı bildirildi. Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki ulaşımı rahatlatması hedeflenen proje kapsamında, Sahil (Liman) Kavşağı’nın oluşturulması için gerekli tahkimat ve anifer blok çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi.

Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yapılan proje sayesinde Değirmendere’deki ve Maçka Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunun azalacağını söyledi. Genç “Bir taraftan Çukurçayır’daki Kanuni Bulvarı platformunu Değirmendere Vadisi’ne bağladık yani şehir içi bağlantısı sağlandı. Diğer taraftan ise güneyden gelen, yani Maçka Vadisi’nden gelen ana devlet karayolunu bir tünelle bu yola bağlayarak doğrudan sahil yoluna ulaştırıyoruz. Çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Tüneller hemen hemen bitmek üzere. Bu proje, Değirmendere’deki ve Maçka Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunu azaltacak, mevcut yol ise iç servis yolu hâline gelecek. Transit trafik tünellere yönlendirilerek, Değirmendere Vardallar Kavşağı olarak bilinen noktadan doğrudan sahil yoluna aktarılacak. Bütün bunlar, şehrimiz için önemli ulaşım yatırımlarıdır” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin