Aksoy: “Gerekli Çalışmaları Yapıyoruz” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Temmuz, 2014 15:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Aksoy: “Gerekli Çalışmaları Yapıyoruz”

3 Temmuz’da yapılacak olan Safranbolu Kent Konseyi Genel Kurulu, Yürütme Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterin istifası ile  ileri bir tarihe ertelendi

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy;  3 Temmuz tarihinde yapılması kararlaştırılan Safranbolu Kent Konseyi Genel Kurul toplantısının Konsey yürütme kurulu üyelerinin istifaları, bürokratik iş ve işlemleri ifa eden Genel Sekreterin istifası sebepleriyle ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Aksoy yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bilindiği gibi 5393 sayılı Belediye Kanunun 76. Maddesine göre kurulan Kent Konseyleri, çalışma usul ve esasları ilgili yönetmelik tarafından belirlenmiştir. Mevzuata göre yerel seçimler sonrasında Genel Kurul üç ay içinde toplanıp organları yeniden belirlemesi gerekmektedir. Bu amaçla Safranbolu Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu 2014 Yerel Seçimlerini takiben 3 ay içerisinde yapılması zorunlu olduğundan 18 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Ancak tek adayla yapılan kent konseyi başkanı seçimlerinde yapılan oylama neticesinde, Safranbolu Kent Konseyi Çalışma Yönergesinin 12.  maddesinin b bendine istinaden kullanılan oylara göre neticenin 2/3 çoğunluğu sağlanamadığı gerekçesi ile Divan Heyeti tarafından 15 gün sonraya (3 Temmuz 2014) bugüne ertelenmiştir. Ancak Safranbolu Kent Konseyi Yürütme Kurulunun 25.06.2014 tarihli yürütme kurulu toplantısında Kent Konseyi başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin ikisi dışındaki diğer üyelerin görevlerinden istifa ettiklerine dair tutanak, herhangi bir hukuki hükme dayanmaksızın, Safranbolu Kaymakamlığına sunulmuş, Kaymakamlık Makamınca ilgisi gereği 02.07.20141 tarih 1375 sayılı yazısı ile Belediyemize gönderilmiş, Ayrıca Safranbolu Kent Konseyi Genel Sekreteri sağlık mazeretleri sebebiyle istifa dilekçesini Belediyemize sunmuş ve Başkanlık Makamınca istifası kabul edilmiştir. Konsey yürütme kurulu üyelerinin istifaları, bürokratik iş ve işlemleri ifa eden Genel Sekreterin istifası sebepleriyle 03.07.2014 tarihinde (bugün) yapılacak olan Genel Kurul Toplantısının daha sağlıklı şekilde yapılabilmesi, gerekli çalışmaların Belediye Başkanlığınca hazırlanması amacıyla ileri bir tarihe ertelenmesi uygun bulunmuştur.

Genel kurul üyelerine, ilgililere ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Bizi sosyal medyadan takip edin
koye inen kurt surusu kamerada 7aA7Nx6F
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Köye inen kurt sürüsü kamerada

Çorum’un Alaca ilçesinde köye inen kurt sürüsü, vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Olay, Alaca ilçesi Tutluca köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, doğada yiyecek bulamayıp aç kaldığı tahmin edilen kurtlar, köyün içine kadar indi. Köyün sokaklarında yiyecek arayan kurtları fark eden bir vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Görüntülerde, sokak aydınlatmasının altında bir süre yürüyen kurtların daha sonra bölgeden uzaklaştığı görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin