AKSA Çoruh Elektrik’te işçiler işten çıkarılan arkadaşları için il binasında toplandılar

Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ocak, 2024 16:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rize’de ‘Performans düşüklüğü’ iddiasıyla işten çıkarılan mesai arkadaşlarını savunmak isteyen AKSA Çoruh Elektrik A.Ş. çalışanları, Rize İl Müdürlüğü binası önünde toplanarak arkadaşlarına destek verdiler.
AKSA Çoruh Elektrik A.Ş.’de çalışan Muzaffer Kurtuluş isimli işçi, performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkarıldı. Konunun sadece performans düşüklüğü olmadığını ve sendikal sürecin Kurtuluş’un işten çıkarılmasına sebep olduğunu iddia eden mesai arkadaşları ise ona destek vermek istedi. İşten çıkarılan Muzaffer Kurtuluş’un yeniden işe alınmasını isteyen mesai arkadaşları AKSA Çoruh Elektrik Rize Müdürlüğü önünde dün akşam toplanarak firma yetkilileri ile görüşmek istedi. gece saat 12.00’a kadar bina önünde bekleyen işçiler firma yetkilileri arasında sabah görüşme için uzlaşmaya varıldı.
İşçiler adına konuşan Hasan Yıldız arkadaşlarının yeniden işe alınması için toplandıklarını ifade ederek “Burada toplanmamızın asıl nedeni sebepsiz, gerekçesiz sadece performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işten çıkartılan bir arkadaşımız. Geçtiğimiz haftalarda benzer durumdan işten çıkarılan 2 arkadaşımız daha vardı. Asıl sorunun sendika değişikliği, mücadelesini doğru yolda arayan arkadaşlarımızın mücadelesine balta vurmak olduğuna inanıyoruz. Şirketin bir an önce bu yanlıştan döneceğine inanıyoruz. İyi niyetimizle buradayız. Yarın sabah bir görüşme gerçekleşecek. İnanıyoruz ki oradan barışa yönelik bir çözüm çıkacaktır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Aydınlıkevler İlkokulu Öğretmeni Neşe Bostancı hayatını kaybetti

blank
Haber Merkezi tarafından
15 Mayıs, 2025 22:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te görev yapan okul öncesi öğretmeni Neşe Bostancı vefat etti.

Aydınlıkevler İlkokulu’nda okul öncesi öğretmeni olarak görev yapan Bostancı’nın cenazesi, yarın (16 Mayıs 2025 Cuma) Safranbolu Merkez Camii’nde kılınacak cuma namazının ardından aile mezarlığına defnedilecek.

Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Değerli meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Millî Eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.