Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ağustos, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Akoluk Köy Ürünleri Pazarı ve Kahvaltı Yeri’ne büyük ilgi

Ortahisar Belediyesi tarafından geçen hafta Akoluk mahallesinde hayata geçirilen Köy Ürünleri Pazarı ve Kahvaltı Yeri büyük ilgi görüyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, eşi Tuba Kaya ile birlikte köyde yetiştirilen ürünlerin ve kahvaltılık ürünlerin satıldığı pazarı ziyaret ederek önce Pazar alışverişi, sonra kahvaltı yaptı.
Ortahisar Belediyesi tarafından Akoluk mahallesinde yapılan Köy Ürünleri Pazarı ve Kahvaltı Yeri, ilgi odağı oldu. Değirmendere Vadisi boyunca 13 mahalledeki tarlalarda üretim yapan vatandaşların yetirdiği sebze ve meyveler, hayvansal gıdalar tezgahlarda yerini aldı. Pazar yerinde Trabzon’a özgü yöresel kahvaltılıklar da bulunuyor. Pazara gelen vatandaşlar hem alışveriş yapabiliyor hem de tezgâhlarda hazırlanan kuymak, gözleme, börek, menemen, köy yumurtaları ile kahvaltısını yapabiliyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, eşi Tuba Kaya ile birlikte Köy Ürünleri Pazarı ve Kahvaltı Yeri’ni ziyaret ederek tezgahlarda satış yapan üreticilerle sohbet etti. Tek tek stantları dolaşarak ürünleri inceleyen Başkan Kaya ve eşi Tuba Kaya, pazar alışverişi yaptı. Sebzesini, meyvesini alan Kaya çifti, daha sonra başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri ile tezgahlardan alınan ürünlerle kahvaltı yaptı.
Trabzonluların yoğun ilgi gösterdiği Köy Ürünleri Pazarı ve Kahvaltı Yeri yabancı turistlerin de uğrak noktası oldu. Başkan Kaya, Pazar yerinde Londra’dan gelen bir aile ile karşılaştı. Maçka’daki Sümela Manastırı’nı ziyaret etmeden önce pazara uğrayan turistlerle sohbet eden Başkan Kaya, İngiliz aileye yöresel ürünlerden ikram etti, onları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Köy Ürünleri Pazarı ve Kahvaltı Yeri’nde daha ilk haftada tezgahların dolmasından ve vatandaşların ilgisinden memnun kaldıklarını dile getiren Başkan Kaya, “Burada köylerimizde üretilen ürünlerimizin aracısız satılacağı, Pazar günleri de eşimizle, dostumuzla, çocuklarımızla gelip kahvaltı yapabileceğimiz bir köy kahvaltı alanı oluşturduk. Çalışkan, emekçi kadınlarımızın köylerinin bahçelerinde ürettiği taze, sağlıklı sebze ve meyveler aracısız olduğu için burada çok daha uygun fiyata satılıyor. Hem üretici kazanıyor, hem de bizler sağlıklı, lezzetli ürünlere uygun fiyatla ulaşabiliyoruz. Pazar günleri çeşit çeşit yöresel kahvaltılık ürünler hazırlanıyor. Tezgahların dolup taşmasından ve vatandaşlarımızın buraya gösterdiği ilgiden anlıyoruz ki; çok doğru bir iş yapmışız. Burası Trabzon’un lezzetlerinin tanıtıldığı bir merkez haline gelecek, bu yönüyle Trabzon turizmine de hizmet edecek. Halkımız kahvaltısını burada yapacak ve misafirlerini burada ağırlayacak. Kireçhane’deki Pazar yerimizi de daha işlevsel hale getirebilmek için çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Temmuz, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da mucura kapılan araç şarampolde takla attı: 2 yaralı

Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde mucura kapılan aracın takla attığı kazada 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu-Bozkurt karayolunda Devrekani ilçesine bağlı Hacıhasan köyü mevkiinde A.K. yönetimindeki 37 FD 910 plakalı Fiat-Doblo marka hafif ticari araç, şoförünün yol imal çalışmaları nedeniyle yola serilen mucura araca kaptırması sonrası şarampolde takla attı. Kazada şoför A.K. ile araçta bulunan C.K. yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sıhhat takımlarınca Devrekani Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin