Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 ay süren fiziki ve teknik takip sonucunda tefecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına karıştığı tespit edilen 4 kişiden 2’si tutuklandı, 1’ine ev hapsi verildi. Tespit edilen 37 mağdurun arasında aklen malul ve kendini ifade edemeyen kişilerin de bulunduğu öğrenildi.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay süren fiziki ve teknik takip sonucunda tefecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına karıştığı belirlenen bir şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda T.T., A.B., Ş.A. ve A.A. isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden A.A. adli kontrolle serbest bırakıldı. Diğer üç şüpheliden T.T. ve A.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ş.A.’ya ise ev hapsi verildi.
Soruşturma kapsamında aklen malul ve kendini ifade edemeyen kişilerin kredi kartı ve banka kredilerini kullanarak dolandırıcılık yapıldığı belirlendi. Şebekenin mağdur ettiği kişi sayısının 37 olduğu tespit edildi. Dolandırıcıların, mağdurların adına senet düzenleyip icra yoluna başvurduğu öğrenildi.


Aklen malul kişileri dolandırıp kartlarını kullanıp kredi çektirmişler
Kastamonu’da öğrenciler yaptıkları bilimsel çalışmaları sergiledi
Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde öğrenciler tarafından yıl boyunca yapılan projeler, düzenlenen bilim fuarında sergilendi.
Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda öğenciler, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projelerini protokol üyeleri ve vatandaşlara anlattı. Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Ortaokulu ve Hanönü İmam Hatip Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği fuarının açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, öğrencilerin projelerini inceledi.
Fen bilimlerinden teknolojiye, çevreden matematiğe kadar geniş bir yelpazede hazırlanan çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi alan Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ve Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, gençlerin heyecanına ortak oldu.
Öğrencileri tebrik eden Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, “İlçemizdeki okullarımızın bu denli başarılı projelere imza atması bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizin araştırma azmini ve öğretmenlerimizin onlara kattığı vizyonu bugün burada bizzat müşahede ettik. Hanönü Belediyesi olarak eğitime ve bilime yönelik her türlü girişimin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ise projelerin hazırlanma sürecinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Bilim fuarına Hanönü Kaymakamı Emre Oktay, Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mertcan Demil, İlçe Emniyet Amiri Şenol Demirata, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Yabaneri ve öğretmenler katıldı.

