Zonguldak Belediyesi tarafından Bülent Ecevit Caddesi üzerindeki akıllı kavşak düzenlemesinde temel asfalt serimi çalışmaları dün gece itibariyle başladı.
İstasyon Caddesi, Bülent Ecevit Caddesi ve Gazipaşa Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan akıllı kavşak düzenlemesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Bir müddet evvel derenin üzerine konuşlandırılan köprünün etrafında asfaltlama çalışmaları başladı. Bir mühlet evvel altyapı çalışmalarının tamamlandığı kavşağın kısa müddet içerisinde hizmete girmesi bekleniyor. Trafik akışı, Fevkani Köprüsü’nün yıkılmasıyla birlikte ehemmiyet kazanacak olan köprülü kavşaktan sağlanması planlanıyor.
Dün gece saatleri itibariyle Zonguldak Belediyesi’ne bağlı gruplar temel asfalt serimi çalışmaların başladı. Gruplar gece boyunca aralıksız asfalt çalışmalarına devam etti. Zonguldak Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Şehir merkezimizde devam eden yeni akıllı kavşak düzenlemesi çerçevesinde yapılan altyapı çalışmalarının tamamlanmasının akabinde an prestijiyle bitümlü temel asfalt serimi devam ediyor” sözlerine yer verildi.


Akıllı kavşak düzenlemesinde asfalt çalışması başladı
Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.
Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

