Akciğerinden kabak çekirdeği çıktı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ekim, 2021 08:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Akciğerinden kabak çekirdeği çıktı

Karabük’te öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran kadının akciğerlerine aylar önce yediği kabak çekirdeği kaçtığı ortaya çıktı. Öksürüğe neden olan çekirdek gerçekleştirilen operasyonla çıkartıldı.
Karabük’te Hatice Ulusoy (57) isimli kadın, öksürük şikayetiyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkiklerde kadının akciğerlerinde bir cisim olduğu tespit edildi. Yapılan operasyonla alınan cismin kabak çekirdeği olduğu ortaya çıktı.
Göğüs Hastalıkları Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Murat Acat’ın başarılı operasyonu ile sağlığına kavuşan hastanın aylar önce kabak çekirdeği yediği öğrenildi. Doç. Dr. Acat, “Hastamız bana öksürük şikayeti ile geldi. Akciğer tomografisinde sağ alt lob bronşu komşuluğunda lezyon görünüyordu. Bronkoskopi yaptım ve yabancı bir cisim gördüm. Sonra biyopsi pensi ile çıkardım. Çıkarınca kabak çekirdeği olduğunu gördük ve çok şaşırdık” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alman baskatipten baskan erdeme ziyaret VuYtUFRH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Alman başkatipten Başkan Erdem’e ziyaret

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde görevli Başkatip Nicole Gonsior, Zonguldak programı kapsamında Başkan Tahsin Erdem’i ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette, Zonguldak ile Almanya arasında yerel düzeyde geliştirilebilecek iş birliği imkanları ele alındı.

Görüşmede; şehirler arası ilişkilerin güçlendirilmesi, ortak projeler ve deneyim paylaşımı konularında değerlendirmelerde bulunuldu. Başkan Tahsin Erdem, nazik ziyaretlerinden dolayı Başkatip Nicole Gonsior’a teşekkür ederek, Zonguldak’ın gelişimine katkı sağlayacak her türlü uluslararası iş birliğine açık olduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin