Düzce’nin Karadeniz’e açılan kapısı Akçakoca’da deniz suyu sıcaklığının 25 derecelere kadar düşmesi sonrasında sahiller boş kaldı.
Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte hava sıcaklıklarının Düzce’de 30 derecelerde seyretmesine rağmen Akçakoca’da sahiller boş kaldı. Deniz suyu sıcaklığının 25 dereceye düşmesi, fındık sezonunun sonlarına gelinmesi ve okulların açılması sebebi ile Düzce’nin Karadeniz’e açılan kapısında sahiller boşaldı. Denizde dalgaların azalması, sakinliğin geldiği Akçakoca’da sahiller havadan drone ile görüntülendi.
Bir müddettir tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat eden eski Alaplı Belediye Başkanı Sedat Atalay, son seyahatine uğurlandı.
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 1987-1989 yılları ortasında Alaplı Belediye Başkanlığı vazifesinde bulunan Sedat Atalay, 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir müddettir sıhhat problemleriyle gayret eden Atalay,25 gün evvel yaşadığı beyin kanaması nedeniyle Ankara’daki Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) ağır bakımda tedavi görüyordu. 19 Ağustos 2025’te 73 yaşında hayata gözlerini kapayan Atalay, tüm tıbbi müdahalelere karşın kurtarılamadı.
Atalay için, doğduğu ve uzun yıllar hizmet verdiği Alaplı belediye önünde merasim sonrası Merkez Camii’nde ikindi vakti cenaze merasimi düzenlendi. Merasime Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Zonguldak Milletvekilleri, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Ulus Belediye Lideri Hasan Hüseyin Uzun, Gülüç Belediye Başkanı Sadık Kara , Alaplı Belediyesi’nde bir dönem Belediye Başkanı yapan, Nevzat Çimenoğlu, Muhabbet Tezel, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sedat Atalay’ın cenazesi Büyük Tekke Köyü’ndeki aile kabristanlığına defnedildi.