blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Temmuz, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Akçaabat’ta Öykü Gürman rüzgarı

Trabzon’da Akçaabat Belediyesince düzenlenen 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı. Eşsiz sesi ve yorumuyla Karadeniz şarkılarını seslendiren Öykü Gürman, Akçaabatlılar’a unutulmaz bir gece yaşattı.
Festival açılışına Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, İlçe Emniyet Müdürü Murat Soysay, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.
Çelenk sunma töreninin ardından festival kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi. Festival kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşü ise Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu önünden başlayarak İnönü Caddesi boyunca Hükümet Konağı ve devamında Atatürk Bulvarı’na çıkan kortej yürüyüşü, Atatürk Parkı’nda sona erdi
Festival gecesi renkli geçti
Festivalin ilk akşamında Rusya, Orhangazi Belediyesi, Kütahya Belediyesi ve Akçaabat Belediyesi Erkek Halk Oyunları ekipleri sahne aldı. Gösterilerin ardından Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları festivalinin açılış konuşmasını yaptı. Başkan Ekim konuşmasında “Dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından buraya coşkumuzu paylaşmaya gelen değerli misafirler, basınımızın güzide temsilcileri, sevgili Akçaabatlılar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün, 32. Sini düzenlediğimiz, Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali’nin açılışında, yenilenen yüzüyle hizmetinize sunduğumuz sahil parkımızda, sizlerle bir araya gelmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Yeşiline, mavisine, yaylasına, denizine doyum olmayan Akçaabat’ımız, her yıl olduğu gibi bu Temmuz ayında da festival coşkusu ile bambaşka bir havaya bürünmektedir” dedi.
Konuşmaların ardından Akçaabat Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu solistleri, Semih Piyaleoğlu ve Öykü Gürman sahne aldı. Eşsiz sesi ve yorumuyla Karadeniz şarkılarını seslendiren Öykü Gürman, Akçaabatlılar’a unutulmaz bir gece yaşattı. Geniş repertuarı ve muhteşem yorumuyla Akçaabatlılar’ın takdirini toplayan Gürman, hem coşturdu hem eğlendirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Çorum’un Alaca ilçesinde yakınlarının haber alamadığı yaşlı bayan, yalnız yaşadığı konutunda meyyit bulundu.
Olay, Alaca ilçesi Günhan Mahallesi Sakarya Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, 80 yaşındaki Makbule Susam’dan bir müddettir haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine yaşlı bayanın adresine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Konuta giren takımlar, yaşlı bayanın hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin akabinde Makbule Susam’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Alaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Susam’ın kesin vefat sebebi yapılacak otopsi sonucunda belirlenecek.
Ekipler olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin