Nurettin Acar tarafından
29 Temmuz, 2022 09:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Akbaş’tan Okul İnşaatlarında İnceleme

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş beraberinde Şube Müdürü  Mehmet Özdemir ile birlikte Temel Eğitim Yatırım kapsamında olan Şehit Umut Aytekin Ortaokulu,  Şehit Metin Arslan İlkokulu, TOKİ (YIK-YAP) projesi ile yapımı devam eden Beşbinevler Şehit Cevdet Çay Ortaokulu, Fevzi Çakmak Ortaokulu inşaatlarında ve güçlendirme çalışması devam eden Şehit Nurettin Seki İlkokulu'nda incelemelerde bulundu. İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, ziyaret ettiği inşaatlarda firma yetkililerinden inşaatların son durumu hakkında detaylı bilgi aldı. Okulların planlanan inşaat süresi içerisinde teslim edilmesi için ellerinden gelen azami gayreti göstermelerini isteyerek kolaylıklar diledi. blankZiyaretlerle ilgili  değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, "Devletimizin eğitime sunduğu geniş imkânlar doğrultusunda Merkez İlçemiz'de inşaatı devam eden 4 okulumuzda çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor. Okullarımız modern dizaynları ile göz doldurmaktadır. Yeni açılacak ve tamamlanacak okullarımız sayesinde eğitim alt yapımızı daha da güçlendireceğiz. Okullarımızda z-kütüphaneleri, spor salonları, tasarım beceri atölyeleri, bilim atölyeleri, robotik kodlama atölyeleri gibi birçok ortak alanlar oluşturmaktayız. Öğrencilerimiz bu alanlarda kendilerini hem akademik hem de sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kendilerini keşfetme ve gerçekleştirme imkanı bulmaktadırlar. Karabük eğitim ailesi olarak İlimizin eğitim seviyesinin yükseltilmesi noktasında üstümüze düşen görevleri "Hep daha ileriye" şiarıyla hep birlikte en iyi şekilde yapmaya devam ediyoruz" dedi. Güçlendirme çalışması devam eden  okullarla ilgili de bilgi veren Müdür Akbaş; İl genelinde bakım, onarım ve güçlendirme çalışmaları devam eden okullarda yeni eğitim öğretim yılı başlamadan tüm eksiklerin giderileceğini ve hummalı bir çalışma gerçekleştirildiğini, yeni eğitim öğretim dönemine daha güçlü girileceğini  belirterek,  "Okul inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. İlimiz genelindeki okullarımızı sürekli takip ediyoruz. Bakım, onarım ve tadilat çalışmaları tüm kurumlarımızda planlandığı şekilde devam etmektedir. Okul ziyaretlerimizde okullarımızın genel olarak iyi durumda olduğunu gözlemliyoruz. Okullarımız daha güçlü, daha kaliteli ve değişen şartlara uyumlu hale dönüşmektedir" diye konuştu. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Peri Dilbaz tarafından
02 Şubat, 2026 17:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Çocuk Suçları, Ruh Sağlığının Alarmı

Son dönemde çocukların suç çetelerinin ağına düşmesi, akranlar arasında işlenen ağır şiddet olayları ve hatta cinayetler toplum olarak hepimizi derin bir kaygıya sürüklüyor. Bu olaylara yalnızca “suç” penceresinden bakmak, sorunu anlamamıza yetmiyor. Çünkü bu tablo, aynı zamanda çocuk ruh sağlığına dair güçlü bir alarmdır.

Ergenlik dönemi, bireyin kimliğini inşa etmeye çalıştığı en kırılgan gelişim evresidir. Psikoloji bilimi bize şunu söyler: Ergen beyninde dürtü kontrolünden sorumlu alanlar henüz tam gelişmemiştir; buna karşın haz, güç ve risk arayışı oldukça yoğundur. Bu nörobiyolojik gerçeklik, ergeni hızlı karar almaya, sonuçları yeterince öngörememeye ve grup etkisine açık hale getirir.

Suç çeteleri tam da bu noktada devreye girer. Aidiyet, güç, görünürlük ve “bir yere ait olma” duygusu sunarlar. Oysa bu duygular, sağlıklı biçimde ailede, okulda ve sosyal çevrede karşılanmalıdır. Karşılanmadığında çocuk, kendisini değerli hissettiği her yere tutunabilir; bu yer bazen en tehlikeli alanlar olur.

Akran cinayetleri ise çoğu zaman “ani öfke” başlığı altında geçiştirilir. Oysa psikolojik açıdan bakıldığında, bu tür şiddet davranışları uzun süredir bastırılan öfkenin, değersizlik duygusunun ve empati eksikliğinin bir sonucudur. Çocuk konuşamıyorsa, duygularını ifade edecek güvenli alanı yoksa, davranış konuşur.

Burada ailelere büyük sorumluluk düşmektedir. Çocuğun her davranışını onaylamak zorunda değiliz; ancak her duygusunu ciddiye almak zorundayız. Yargılanan değil, anlaşılan çocuk riskli gruplara daha az ihtiyaç duyar. Aşırı baskı kadar sınırsız özgürlük de çocuk için tehlikelidir. Sevgiyle çizilmiş, tutarlı sınırlar çocuğun iç denetimini güçlendirir.

Bir diğer önemli alan dijital dünyadır. Bugün suç örgütleri yalnızca sokakta değil; sosyal medya ve dijital platformlarda da çocuklara ulaşmaktadır. Dijital ebeveynlik; yasaklamak değil, rehberlik etmektir. Çocuğun ne izlediğini, kimlerle iletişim kurduğunu bilmek koruyucu bir etkidir.

Unutulmaması gereken en önemli gerçek şudur: Hiçbir çocuk suçlu olarak doğmaz. Suça sürüklenen çocuklar çoğu zaman görülmemiş, duyulmamış ve anlaşılmamış çocuklardır. Çocukları suçtan korumanın en güçlü yolu, onları önce duygusal olarak güvende tutmaktır.

Bu mesele yalnızca ailelerin değil; okulun, medyanın ve toplumun ortak sorumluluğudur. Çocuklara güvenli bağlar sunabildiğimiz ölçüde, suç çetelerinin alanı daralacaktır.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.