Karabük Postası tarafından
23 Kasım, 2021 10:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Akbaş’tan Haftalık Değerlendirme Toplantısı

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri ile Haftalık Değerlendirme Toplantısı yaptı. Toplantı Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ın toplantıya katılan yöneticilerden uhdesinde bulundukları çalışmalar hakkında bilgiler alması ile başladı. Ardından İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş toplantıda geçen hafta alınan kararlar ve bu doğrultuda yapılan çalışmalar, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi, Temel Eğitim'de 10.000 Okul Projesi, Ar-Ge Projeleri ve 24 Kasım Öğretmenler Günü hazırlıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak talimatlar verdi. "İLİMİZDE KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK" Karabük’te hijyen malzemesinin yanı sıra Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsamında kitaplık ve çalışma masası üretiminin de Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde başladığını belirten Müdür Akbaş, "Okullarımızın idarecileriMetal ve Mobilya Alan ŞeflerimizÖğrencilerimiz, ilimizde kütüphanesiz okul kalmaması için yoğun çalışmasını hızla yürütüyor. İlimizdeki 54 okulumuza yılsonuna kadar kütüphane yapılmasını hedefliyoruz. Bu bağlamda Okul Yönetimine, alan şeflerimize ve öğrencilerimize kolaylıklar diliyorum, bu anlamlı projeyi sahiplendikleri için teşekkür ediyorum" dedi. "OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE HEDEF YÜZDE YÜZ" Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında çalışmalara hız verilmesi noktasında talimatlar veren Akbaş, İlimizde okul öncesi eğitime erişimin yüzde 81 ile Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu ve bu oranın yüzde 100'e çıkması için kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildiğini söyledi. Konuşmasının sonunda İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş, toplantıya katılan yöneticilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ağustos, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Anız yangını 20 bin nüfuslu mahallenin elektriğini kesti

Düzce’de elektrik direğinin tabanında çıkan anız yangını kablolara ziyan verince 20 bin nüfuslu mahallenin elektriği kesildi.
Olay, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran Mimar Sinan Caddesi üzerinde çöplük alanın yanında belirlenemeyen bir sebeple anız yangını çıktı. Alevlerin yükselmeye başlaması ile mahallenin elektriğini sağlayan kablolarda da yanma meydana gelince 20 bin nüfuslu mahallenin elektriği kesildi. Vatandaşlar ne olduğunu anlayamazken alevleri fark edenler durumu Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü gruplarına bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen takımlar alevleri kısa mühlet içerisinde söndürerek denetim altına alırken, elektrik kablolarında da yanma meydana geldi. Bölgeye gelen elektrik arıza takımları mahalleye elektrik veren kablolarda çalışma başlatırken, mahalleye elektrik 1 saatlik çalışma sonrasında verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin