blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Kasım, 2025 15:35 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Akay’dan Sayıştay Başkanı’na Eskipazar Çıkışı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Sayıştay’ın 2026 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Eskipazar Devlet Hastanesi’yle ilgili skandalı tekrar gündeme taşıdı.

Sayıştay Başkanı Metin Yener’e Sayıştay Raporunu hatırlatan CHP’li Akay, yapıldıktan sadece bir yıl sonra zemindeki hatalar nedeniyle çöken hastanenin, bugünün koşullarında yaklaşık 135 milyon liralık kamu zararına yol açtığını belirtti.

“GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYEN KİM VARSA HESAP VERSİN!”

CHP Milletvekili  Akay, Sayıştay Başkanı’nın da hazır bulunduğu komisyon toplantısında şunları söyledi: “Sayın Başkanım, bu sizin raporunuz. Zeminin yanlış seçildiği, usulsüz işlemler yapıldığı tespit edilmiş. Ben bu rapora dayanarak Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Kamu zararına neden olan, denetim görevini yerine getirmeyen veya zemin etüdünü hatalı yapan kim varsa, bu kişiler hakkında yasal sürecin işletilmesini talep ettim.”

“AYNI HASTANE BUGÜN 300 MİLYON LİRAYA MAL OLUR”

Akay, çöken hastanenin yeniden yapılması halinde bugünkü maliyetin en az 250 ila 300 milyon lira arasında olacağını belirterek, bu rakama fiyat farkları ve süre uzatımı giderlerinin dâhil olmadığını söyledi.

“SAYIŞTAY SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU MU?”

Sayıştay Başkanı’na doğrudan yönelttiği sorusuyla dikkat çeken Akay, “Ben suç duyurusunda bulundum, ayrıca Sağlık Bakanlığı’na da soru önergesi verdim. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Siz Sayıştay olarak bu konuda herhangi bir suç duyurusunda bulundunuz mu?” ifadelerini kullandı.

 “BU İŞİN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIM”

Akay, Sayıştay raporlarında yer alan tespitlere rağmen bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadığını hatırlatarak, “Eskipazar’daki bu hastane, kamu kaynaklarının nasıl heba edildiğinin çarpıcı bir örneğidir. Karabüklünün emeğiyle yapılan yatırım çöktü, kimse hesap vermedi. Biz bu işin peşini bırakmayacağız.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin