Ramazan Öztürk tarafından
23 Şubat, 2024 10:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Akay’dan Bakan Uraloğlu’na Tepki

Milletvekili Cevdet Akay: "Ulaştırma Bakanının Karabük’teki 268 Km’lik sathi kaplama yoldan haberi yok" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Karabük’te yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Milletvekili Akay, bölünmüş yoldan bahseden Ulaştırma Bakanı’na sathi kaplama yollarını hatırlattı, GAR taşıma projesinin yatırım programına alınmasının teknik açıdan imkansız olduğunu ifade etti. SAYIN BAKANIN KARABÜK’E SOMUT PROJELERLE GELMESİNİ BEKLERDİK Ulaştırma Bakanının açıklamalarına tepki gösteren Akay, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu Karabük’e gelmiş, hoş gelmiş fakat görüyoruz ki diğer bakanlarımız gibi eli boş gelmiş. Sayın Bakanımız gerçekleştirdiği ziyarette, keşke kentimize kazandıracakları somut projeleri açıklasaydı. Fakat ne yazık ki öyle olmadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 23 Ocak 2024 tarihinde yayımladığı en son verilere göre; Karabük’ün yollarını yaptık derken paylaştığı veriler yanlış, büyük bir müjde verir gibi açıkladığı veriler ise Karabük’ün hazin durumunu gözler önüne sermektedir. GAR PROJESİ BU YILKİ YATIRIM PROGRAMINA ALINAMAZ Sayın Bakan “Karabük Gar Projesi’ni bu seneye yetiştirebilirsek bu seneye, olmadı 2025’in yatırım programını alarak taşıyacağız.” demiş. Sayın Bakan sizlere bu bilgileri kim paylaşıyor bilmiyorum fakat bu açıklamayı yapmadan önce keşke iktidar partinizin Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi milletvekillerine danışsaydınız konuşmadan. Vatandaşlarımızı aldatmaya hiç gerek yok. 2024 yılı yatırım programı 13 Ocak tarihinde açıklandı ve bu proje yatırım programında yok, Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre ise yatırım programına alınma olasılığı yok. 116 KM BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIĞIYLA ÖVÜNEN İKTİDAR 268 KM’LİK SATHİ KAPLAMA YOLU GÖRMEZDEN GELİYOR Sayın Bakan ayrıca, Karabük’ün 7 Kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 116 kilometreye çıkardık demiş. Peki Karabük’ün kanayan yarası sathi kaplama yollardan neden bahsetmedi? Sayın Bakan Karabük’ün 358 kilometrelik yol ağının 268 kilometresi Sathi Kaplama Yol, sadece 114 kilometresi ise Bitümlü Sıcak Karışım. Bu tablo vahim bir tablo, bu tablo Karabük’ün çevre illerden nasıl geride kaldığının göstergesidir. Bu durum asla kabul edilemez! SAYIN BAKANIN SAFRANBOLU- BARTIN YOLUNU ZİYARET ETSESİNİ BEKLERDİK Sayın Bakan ölüm yolu olan Safranbolu- Bartın yolunu da keşke ziyaret etseydi. Vatandaşlarımız sizden bu konuda bir çözüm bekliyor fakat bu konuda bir adım atmıyorsunuz" dedi. (Ramazan Öztürk)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Virajı alamayan motosiklet refüje çarptı: 1 ağır yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde virajı alamayarak refüje çarpan motosikletin şoförü ağır yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi Bahçelievler Mahallesi Hükümet Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, S.C. (28) idaresineki 16 BDT 520 plakalı motosiklet, viraji alamayarak refüje çarptı. Kazada motosiklet şoförü ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sıhhat ve polis grupları sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralı, Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.
Polis takımları, kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.