Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu TSTK Genel Başkanı Cevdet Akay, Yenikapı Etkinlik alanında gerçekleştirdikleri tanıtım günlerinde, yedi coğrafi bölgeden katılan illerin yöresel güzelliklerini İstanbullularla buluşturduklarını söyledi.
Cevdet Akay başkanlığındaki Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (TSTK) tarafından düzenlenen Yenikapı Etkinlik Alanı’ndaki 28-31 Ekim tarihleri arasında 4 gün süren ‘Tanıtım Günleri’ başarı ile tamamladıklarını söyledi.
4 gün boyunca düzenlenen etkinlikte Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinden katılan her il, kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra, folklorik ve gastronomik özelliklerini sergiledi.
TSTK Genel Başkanı Cevdet Akay, etkinlikte kendilerini destekleyen herkese teşekkür ederek, “Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu’nun bu tip şekliyle yaptığı ilk etkinlik. Tanıtım günleri olarak adlandırıyoruz. Konfederasyonumuzun bünyesinde 64 il, dernek ve federasyon var. Burada da kültür çadırlarımız var. Yöresel ürün ve yemeklerin sergilendiği çadırlar var. Kültür çadırımız da tabi ki 25 stantla sınırlı olduğu için bütün illerimizi bu kısma alamadık ama diğer yöresel ürünler ve yemek çadırlarına bütün illerimiz için temsilci bulundurduk. İllerimizin kültürünü sanatını, sporunu, gastronomisini, turizmini en iyi şekilde tanıtmaya gayret ediyoruz. Çok da güzel bir etkinlik oldu. 28-31 Ekim tarihleri arasında 4 gün boyunca devam etti. Kültürel sanatsal anlamda etkinliklerimiz de oldu. Yuvarlak masa toplantıları, imza günleri, fotoğraf sergisi gibi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı da özel bir şekilde kutladık. Ben bu vesileyle bütün milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en işten dileklerimle kutluyorum’’ dedi.


Akay “ Yöresel güzellikleri İstanbullular ile buluşturduk”
Gümüşhane’de alkollü sürücü jandarma aracına çarptı, ehliyetine el konuldu
Gümüşhane’de alkollü sürücünün kullandığı otomobil, İl Jandarma Komutanlığı’na girmeye çalışan jandarma aracına çarptı. Kazada yaralanan olmazken sürücünün ehliyetine el konuldu.
Kaza, gece saatlerinde Yenimahalle Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Gümüşhane’den Bayburt istikametine seyir halinde olan O.K. idaresindeki 29 AAU 305 plakalı otomobil, karşı yönden gelerek Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na giriş yapmak isteyen, içerisinde jandarma personelinin bulunduğu 29 JAA 057 plakalı araca yandan çarptı.
Kazada jandarma aracı içerisinde bulunan 2 personel ile otomobilde bulunan sürücü O.K. ve 1 yolcu kazayı yara almadan atlattı. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yaptığı kontrolde otomobil sürücüsü O.K.’nin 0,79 promil alkollü olduğu tespit edildi.
Yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu belirlenen sürücünün ehliyetine el konulurken, O.K. ifadesinin alınması için emniyete götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


