blank
Ramazan Öztürk tarafından
27 Mart, 2024 15:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Akay ve Köse’ye Esnaf Ziyaretlerinde  Yoğun İlgi

CHP Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Cevdet Akay, Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Elif Köse'ye destek vermek amacıyla Sadri Artunç Caddesi, Kaya Erdem Caddesi ve Tarihi Çarşı’da esnaf ziyaretlerine katıldı.

Akay ve Köse, esnaf ziyaretleri sırasında bölgenin ekonomik ve sosyal dinamikleri hakkında bilgi aldı ve yerel esnafın taleplerini doğrudan dinledi. Ziyaretlere, CHP İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, Belediye Meclis Üye ve adayları, İl Genel Meclis Üyesi adayları ve parti üyeleri katıldı. Esnaf ziyaretlerinde Akay ve Köse, Safranbolu'nun tarihî ve kültürel mirasının korunması ve turizmin geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu. Bu doğrultuda, önemli adımlar atılması ve kent ekonomisinin güçlendirilmesi için ortak çaba gösterme kararı alındı. Ziyaretler sırasında Akay ve Köse, vatandaşların taleplerini ve beklentilerini doğrudan dinleyerek, Safranbolu'nun geleceğine yönelik somut adımlar atmaya hazır olduklarını belirtti. Bu birliktelik, halkın temsilcileri olan siyasetçilerin, vatandaşların günlük yaşamını ve sorunlarını yakından takip etme ve çözüm üretme iradesini yansıttı. Vatandaşlar CHP Milletvekili Cevdet Akay ve CHP Belediye Başkanı Elif Köse’yi karşılarında gördüğünde şu ifadeleri kullandı; “Gönlümüzdeki aslanlar sahada, sizin ziyaret etmenize bile gerek yok arkanızdayız, destekliyoruz, çalışmalarınızdan çok memnunuz, oylarımız sizin…” Ziyaretlerde Elif Köse’ye karşı halktan gelen yoğun desteği gören CHP Milletvekili Cevdet Akay ‘seçim burada çoktan bitmiş’ ifadelerini kullandı. (Ramazan Öztürk)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samanlıkta işlenen cinayetle ilgili yargılama devam etti

Kastamonu’da samanlıkta balta ile öldürüldükten sonra çuvala koyup dereye atılan vatandaşın vefatıyla olayıyla ilgili sanıkların yargılanmasına devam edildi.
Olay, 17 Temmuz 2023 tarihinde Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Ahlat köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, meskenden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun cenazesi, Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından dere yatağında, çuval içerisinde bulundu. Takımlar, çuvalın izlerinin köyün yaklaşık 300 metre yakınındaki Behice Ç.’ye ilişkin konutun samanlığına kadar devam ettiğini tespit etti. Jandarma grupları, samanlıkta yaptıkları incelemede, 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun balta ile öldürüldükten sonra cesedinin çuvala koyulduğu ve sürüklenerek dereye atıldığını belirledi. Olayın akabinde gözaltına alınan Behice Ç. ile eşi Bayram Ç. ve oğlu Ümit Ç., isimli makamlarca tutuklandı.
Olayın akabinde şüpheliler hakkında "kasten öldürme" hatasından açılan dava, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda tutuksuz yargılanan sanıklar Bayram Ç., Ümit Ç. ile maktulün yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Bakırköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesine sevk edilen tutuklu sanık Behice Ç. ise duruşmaya katılamadı.
Duruşmada savunma yapan Bayram Ç. ile oğlu Ümit Ç. hatasız olduklarını söyleyerek, beraatlarını talep etti.
Behice Ç.’nin avukatı Hasret Çiftçi ise, müvekkilin taciz edilmek istendiği sırada baltayla kendisini savunduğunu ve bu sebeple en üst düzeyde tahrik kararlarının uygulanması gerekğini belirterek, "Olay yasal müdafaadır, bu farklı, birde tahrik indirimi verilmesi zaruridir. Müvekkilim, 2,5 yıldır cezaevindedir. Yargılamanın uzamasından kendisinin de bir kusuru ya da kabahati yoktur. Şu etapta kanıtlar toplanmıştır, kanıt karartma durumu, kaçma kuşkusu yoktur. Kendisi konut kadınıdır. Tüm bu konular göz önüne alınarak müvekkilimin isimli denetim kuralıyla tahliye edilmesini talep ederiz" dedi.
Mahkeme heyeti, Behice Ç.’nin İstanbul İsimli Tıp 4. İhtisas Konseyinde cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasını ve bu raporun dönüşünün beklenmesini kararlaştırarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin