Akay, Orman Köylülerinin Sorunlarını Meclise Taşıdı - Karabük Haber Postası
akaaa jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
12 Haziran, 2024 14:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Akay, Orman Köylülerinin Sorunlarını Meclise Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Eskipazar ve Yenice ilçelerindeki orman köylülerinin sorun ve taleplerini TBMM Genel Kurul Gündemine taşıdı. Akay, Karabük’ün ormanlarıyla ilgili iddiaları gündeme taşıyarak, orman köylülerinin sorunlarını anlattı.

EŞSİZ TABİATIYLA DİLLERDEN DÜŞMEYEN ŞEHRİMİZ, ORMANLARIMIZLA İLGİLİ ÜZÜCÜ İDDİALARLA GÜNDEME GELMEKTE

Eskipazar ve Yenice bulunan ormanlarda gereksiz kesimler yapıldığı iddialarını TBMM’ye taşıyan CHP Milletvekili Akay, “Seçim bölgem Karabük, ülkemizin en büyük blok ormanlarına sahiptir. İlimizin topraklarının yüzde 71’ini ormanlar oluşturmaktadır. Doğası ve eşsiz tabiatıyla dillerden düşmeyen şehrimiz, son zamanlarda ormanlarımızla ilgili üzücü iddialarla gündeme gelmektedir” dedi.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

Orman köylülerinin iddialarını dile getiren Akay, “Eskipazar ve Yenice ilçelerimiz başta olmak üzere, ilçelerimizdeki orman köylülerimiz “seyreltme” adı altında binlerce ağacın gereksiz yere kesildiğini ve doğal seleksiyonun bozulduğunu iddia etmektedirler. Böyle bir durum varsa, yetkilileri bu durumun önüne geçmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

SELDE ZARAR GÖREN ORMAN VE KÖY YOLLARI HALA ONARILMADI

Geçtiğimiz yıl meydana gelen sel felaketinde Yenice’de zarar gören orman ve köy yollarının hala yapılmadığını da gündeme taşıyan CHP’li Akay, “Haziran 2023’te Yenice ilçemizde meydana gelen sel felaketinde orman yollarımız büyük zarar gördü. O tarihten bu yana da maalesef bu yollar hala yapılmadı. Bundan dolayı da köylülerimiz bir büyük mağduriyet yaşıyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunuyorum. Orman köylülerimizin mağduriyetlerini acil olarak giderin.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
anne ayi ve yavrulari yolda goruntulendi minik yavrunun cabasi gulumsetti Jjjbfd1k
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Anne ayı ve yavruları yolda görüntülendi, minik yavrunun çabası gülümsetti

Gümüşhane’de yolda görüntülenen anne ayı ve iki yavrusundan biri annesiyle kaçarken, diğerinin dağa tırmanma çabası gülümsetti.

Gümüşhane merkeze bağlı Yağmurdere köyünde bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntülerde, anne ayının iki yavrusuyla birlikte yolun karşısına geçmeye çalıştığı anlar yer aldı. Bu sırada yoldan araçların geldiğini fark eden anne ayı hızla yamaçtan aşağı doğru kaçtı. Yavrulardan biri annesini takip ederek onunla birlikte gözden kaybolurken, annesi ve minik kardeşinin kaçtığını fark edemeyen diğer yavru ise dağa tırmanmaya devam etmeye çalıştı.

Minik ayının dağa tırmanmak için gösterdiği çaba izleyenleri gülümsetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin