Akay, Karabük’teki Ulaşım Problemlerine Çözüm Çağrısı Yaptı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
6745bd3570409
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Kasım, 2024 15:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Akay, Karabük’teki Ulaşım Problemlerine Çözüm Çağrısı Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde Karabük’ün ulaşım alanındaki sorunlarını gündeme taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na hitap eden Akay, bölgede yaşanan sıkıntıları dile getirerek, acil çözüm talep etti.

KEMİKLİ RAMPASI VE MERMER KAVŞAĞI İÇİN DÜZENLEME YAPILMALI

CHP’li Akay, İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan Karabük – Eskipazar D100 Karayolu üzerindeki Kemikli Rampası’nda yaşanan sorunlara dikkat çekti. Kış aylarında ulaşımın tıkandığını, yağışlı havalarda ise yolun geçilmez hale geldiğini belirten Akay, bu durumun kazalara neden olduğunu ifade etti. Akay, ayrıca Mermer Kavşağı’ndaki yapım işlerinin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

FİLYOS PROJESİ İÇİN ULAŞIM ALTYAPISI DÜZENLEMESİ

Filyos Projesi kapsamında Karabük ve Bartın arasında ulaşımın iyileştirilmesinin önemine değinen Akay, “Karabük – Bartın Yolu’nda çalışmalar henüz bitmedi; orada da ölümcül kazalar oluyor. Bunlara da buradan özellikle ifade edeyim. Şimdi, Filyos Projesi’nden bahsettiniz, sunumunuzda gördüm. Eskipazar’dan başlayıp Filyos’a kadar giden hat üstünde birtakım düzenlemeler yapılmalı. Hem demir yolu açısından hem de kara yolu ulaşımı açısından oradaki düzenlemeler mutlaka yapılmalı” dedi.

ŞEKER KANYONU YOLU İÇİN ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Turizm açısından büyük öneme sahip olan Şeker Kanyonu’ndaki yol sorununu yeniden gündeme getiren Akay, yolun göçtüğünü ve yan yol çözümünün yeterli olmadığını belirtti. Bölgedeki orman köylülerinin taşımacılıkta zorluk yaşadığını vurgulayan Akay, yolun bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

DEMİR YOLU ULAŞIMI GÜÇLENDİRİLMELİ

Akay, Zonguldak’tan Ankara’ya uzanan demir yolu hattının Karabük ve Eskipazar’a kadar ulaştırılması gerektiğini ifade etti. KARDEMİR yakınındaki yol yapım çalışmalarının hızlandırılmasını isteyen Akay, demir yolu bağlantılarının bölge köylerine kadar ulaşmasının önemine dikkat çekti. Milletvekili Akay, tüm bu taleplerin Karabük Halkı’nın güvenliği ve bölgenin ekonomik kalkınması açısından bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdzeregli su urunleri kooperatifinde kongre oncesi adaylik aciklamasi gA7M4UHK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz.Ereğli su ürünleri Kooperatifi’nde kongre öncesi adaylık açıklaması

Karadeniz Ereğli’de balıkçılık sektörünün önemli temsilcilerinden Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesi hareketli günler yaşıyor.

Kooperatifte yapılacak seçimler öncesinde dikkat çeken bir adaylık açıklaması geldi. Çocukluk yıllarını denizle ve balıkçılıkla iç içe geçirdiğini belirten Denizcan Dere, kooperatif başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sektörün içinden gelen bir isim olarak öne çıkan Dere, özellikle Bozhane esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Adaylık açıklamasında konuşan Dere, “Benim için öncelik, Ereğli ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyen Bozhane esnafının hak ettiği saygıyı ve hizmeti almasıdır. Bugüne kadar çok değerli başkanlarımız ellerinden geleni yaptı. Ben de kendilerine destek oldum. Hali hazırda yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Ancak artık tam uyum çerçevesinde yapılan haksızlıkları haykırmanın zamanı gelmiştir. Çığ gibi büyüyen sorunlarımız için güçlü yönetimimizle çözüm önerilerimizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Vicdan, merhamet ve vefa birinci önceliğimdir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin