Reklam
Reklam

Akay, Karabük’teki Ulaşım Problemlerine Çözüm Çağrısı Yaptı

6745bd3570409
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Kasım, 2024 15:21 tarihinde yayınlandı
0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde Karabük’ün ulaşım alanındaki sorunlarını gündeme taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na hitap eden Akay, bölgede yaşanan sıkıntıları dile getirerek, acil çözüm talep etti.

KEMİKLİ RAMPASI VE MERMER KAVŞAĞI İÇİN DÜZENLEME YAPILMALI

CHP’li Akay, İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan Karabük – Eskipazar D100 Karayolu üzerindeki Kemikli Rampası’nda yaşanan sorunlara dikkat çekti. Kış aylarında ulaşımın tıkandığını, yağışlı havalarda ise yolun geçilmez hale geldiğini belirten Akay, bu durumun kazalara neden olduğunu ifade etti. Akay, ayrıca Mermer Kavşağı’ndaki yapım işlerinin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

FİLYOS PROJESİ İÇİN ULAŞIM ALTYAPISI DÜZENLEMESİ

Filyos Projesi kapsamında Karabük ve Bartın arasında ulaşımın iyileştirilmesinin önemine değinen Akay, “Karabük – Bartın Yolu’nda çalışmalar henüz bitmedi; orada da ölümcül kazalar oluyor. Bunlara da buradan özellikle ifade edeyim. Şimdi, Filyos Projesi’nden bahsettiniz, sunumunuzda gördüm. Eskipazar’dan başlayıp Filyos’a kadar giden hat üstünde birtakım düzenlemeler yapılmalı. Hem demir yolu açısından hem de kara yolu ulaşımı açısından oradaki düzenlemeler mutlaka yapılmalı” dedi.

ŞEKER KANYONU YOLU İÇİN ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Turizm açısından büyük öneme sahip olan Şeker Kanyonu’ndaki yol sorununu yeniden gündeme getiren Akay, yolun göçtüğünü ve yan yol çözümünün yeterli olmadığını belirtti. Bölgedeki orman köylülerinin taşımacılıkta zorluk yaşadığını vurgulayan Akay, yolun bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

DEMİR YOLU ULAŞIMI GÜÇLENDİRİLMELİ

Akay, Zonguldak’tan Ankara’ya uzanan demir yolu hattının Karabük ve Eskipazar’a kadar ulaştırılması gerektiğini ifade etti. KARDEMİR yakınındaki yol yapım çalışmalarının hızlandırılmasını isteyen Akay, demir yolu bağlantılarının bölge köylerine kadar ulaşmasının önemine dikkat çekti. Milletvekili Akay, tüm bu taleplerin Karabük Halkı’nın güvenliği ve bölgenin ekonomik kalkınması açısından bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden polis için tören düzenlendi

kalp krizi gecirerek hayatini kaybeden polis icin toren duzenlendi p6QUgucq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Osman Özer, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Genç polis memuru için gece saatlerinde düzenlenen törende hamile eşi Selda Özer gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Osman Özer (33), önceki gece evinde fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Özer, sağlık ekiplerince Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan genç polis memuru, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden polis memuru için Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Olgun Gülay Ek Hizmet Binası önünde tören düzenlendi. Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, İl Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, il protokolü, mesai arkadaşları ve yakınlarının katıldığı törende Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Törende hamile olduğu öğrenilen eşi Selda Özer gözyaşlarına hakim olamazken, oğlunu genç yaşta kaybeden acılı baba Ekrem Özer de taziyeleri kabul etti. Özer’in naaşı, edilen duaların ardından defnedilmek üzere İstanbul’a gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin