Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
08 Ekim, 2023 15:44 tarihinde yayınlandı
0

Akay, Çoklu Maaş İddialarını Meclise Taşıdı

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev yapan Murat Gül’ün birçok kurumdan maaş iddialarını meclis gündemine taşıdı.

Akay, vatandaşlar ekonomik krizi iliklerine kadar hissedip açlık sınırının altında kalan maaşlarıyla yaşam mücadelesi verirken, liyakatsiz atamalar sonucu bürokrasi kanadında hızla yükselen AK Parti’li bürokratların birçok kurumdan yüklü miktarda maaşlar aldığı ortaya çıktığını söyledi

‘LİYAKATSİZ ATAMALAR VATANDAŞIN İLİĞİNİ KURUTTU’

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev yapan Murat Gül’ün aynı zamanda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı, bir şirkette de Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek çoklu maaş iddiasını Bakan Uraloğlu’na verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

‘BAKAN DANIŞMANININ DÖRT MAAŞ ALDIĞI TESPİT EDİLDİ’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev yapan Murat Gül’ün, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi olduğu, ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Dairesi Başkanı olduğu bu maaşına ek olarak da buradan her ay görev tazminatı aldığını belirlediklerini açıkladı.

‘YANDAŞA ÇİFT MAAŞ, VATANDAŞA KURU EKMEK DÖNEMİ’

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Akay, “AKP’nin yanlış ekonomi politikaları neticesinde vatandaşlarımızın kuru ekmeğe muhtaç hale geldiği bir dönemi yaşıyoruz. AKP iktidarı liyakatsiz yaptığı atamalarla yandaşlarını çifter maaşlarla beslerken, vatandaşlarımızı da açlık sınırının altında bıraktığı maaşlarla yokluk içinde yaşamaya mahkûm ediyor. Vatandaşlarımız yoksulluğun pençesinde kıvranırken birilerinin zevk-i sefa içinde yaşaması, vatandaşımızın alın terine vicdanları sızlamadan göz dikmeleri ne yazık ki çürümüşlüğün bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Öztürk)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumun sakli cenneti yesil gol dogaseverlerin gozdesi oldu lX5YJRQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu

Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.

“Buranın havası çok güzel”

Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.

“Çok hoşumuza gitti”

Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin