Reklam
Reklam

Akay, Çoklu Maaş İddialarını Meclise Taşıdı

Ramazan Öztürk tarafından
08 Ekim, 2023 15:44 tarihinde yayınlandı
0

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev yapan Murat Gül’ün birçok kurumdan maaş iddialarını meclis gündemine taşıdı.

Akay, vatandaşlar ekonomik krizi iliklerine kadar hissedip açlık sınırının altında kalan maaşlarıyla yaşam mücadelesi verirken, liyakatsiz atamalar sonucu bürokrasi kanadında hızla yükselen AK Parti’li bürokratların birçok kurumdan yüklü miktarda maaşlar aldığı ortaya çıktığını söyledi

‘LİYAKATSİZ ATAMALAR VATANDAŞIN İLİĞİNİ KURUTTU’

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev yapan Murat Gül’ün aynı zamanda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı, bir şirkette de Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek çoklu maaş iddiasını Bakan Uraloğlu’na verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

‘BAKAN DANIŞMANININ DÖRT MAAŞ ALDIĞI TESPİT EDİLDİ’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev yapan Murat Gül’ün, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi olduğu, ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Dairesi Başkanı olduğu bu maaşına ek olarak da buradan her ay görev tazminatı aldığını belirlediklerini açıkladı.

‘YANDAŞA ÇİFT MAAŞ, VATANDAŞA KURU EKMEK DÖNEMİ’

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Akay, “AKP’nin yanlış ekonomi politikaları neticesinde vatandaşlarımızın kuru ekmeğe muhtaç hale geldiği bir dönemi yaşıyoruz. AKP iktidarı liyakatsiz yaptığı atamalarla yandaşlarını çifter maaşlarla beslerken, vatandaşlarımızı da açlık sınırının altında bıraktığı maaşlarla yokluk içinde yaşamaya mahkûm ediyor. Vatandaşlarımız yoksulluğun pençesinde kıvranırken birilerinin zevk-i sefa içinde yaşaması, vatandaşımızın alın terine vicdanları sızlamadan göz dikmeleri ne yazık ki çürümüşlüğün bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Öztürk)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti

refakatci olarak hastaneye giderken kazada hayatini kaybetti uO6Pu91p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 08:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.

Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin