Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
08 Ekim, 2023 15:44 tarihinde yayınlandı
0

Akay, Çoklu Maaş İddialarını Meclise Taşıdı

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev yapan Murat Gül’ün birçok kurumdan maaş iddialarını meclis gündemine taşıdı.

Akay, vatandaşlar ekonomik krizi iliklerine kadar hissedip açlık sınırının altında kalan maaşlarıyla yaşam mücadelesi verirken, liyakatsiz atamalar sonucu bürokrasi kanadında hızla yükselen AK Parti’li bürokratların birçok kurumdan yüklü miktarda maaşlar aldığı ortaya çıktığını söyledi

‘LİYAKATSİZ ATAMALAR VATANDAŞIN İLİĞİNİ KURUTTU’

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev yapan Murat Gül’ün aynı zamanda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı, bir şirkette de Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek çoklu maaş iddiasını Bakan Uraloğlu’na verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

‘BAKAN DANIŞMANININ DÖRT MAAŞ ALDIĞI TESPİT EDİLDİ’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev yapan Murat Gül’ün, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi olduğu, ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Dairesi Başkanı olduğu bu maaşına ek olarak da buradan her ay görev tazminatı aldığını belirlediklerini açıkladı.

‘YANDAŞA ÇİFT MAAŞ, VATANDAŞA KURU EKMEK DÖNEMİ’

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Akay, “AKP’nin yanlış ekonomi politikaları neticesinde vatandaşlarımızın kuru ekmeğe muhtaç hale geldiği bir dönemi yaşıyoruz. AKP iktidarı liyakatsiz yaptığı atamalarla yandaşlarını çifter maaşlarla beslerken, vatandaşlarımızı da açlık sınırının altında bıraktığı maaşlarla yokluk içinde yaşamaya mahkûm ediyor. Vatandaşlarımız yoksulluğun pençesinde kıvranırken birilerinin zevk-i sefa içinde yaşaması, vatandaşımızın alın terine vicdanları sızlamadan göz dikmeleri ne yazık ki çürümüşlüğün bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Öztürk)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
3 yasindaki kayip cocuk jandarma ekiplerince ormanlik alanda bulundu HGjnFVwZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

3 yaşındaki kayıp çocuk, jandarma ekiplerince ormanlık alanda bulundu

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde oyun oynarken kaybolan 3 yaşındaki çocuk, jandarma ekiplerinin yürüttüğü arama çalışmaları sonucu ormanlık alanda sağ olarak bulunup, ailesine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, 19 Mayıs ilçesinde 3 yaşındaki erkek çocuğun evlerinin bahçesinde arkadaşlarıyla oynadığı sırada bir anda gözden kaybolduğu bildirildi. Ailenin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.

Samsun İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde bölgeye sevk edilen 26 personel ve 1 iz takip köpeğinin katılımıyla yapılan aramalarda, kayıp çocuk kısa süre içerisinde evine yaklaşık 950 metre uzaklıktaki ormanlık alanda tek başına bulundu.

Genel sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen çocuk, gerekli kontrollerin ardından ailesine teslim edildi.

Olayla ilgili herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı öğrenilirken, aile jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin