CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, buğday alım fiyatlarının alım fiyatı hakkında TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; buğday alım fiyatlarının bir an önce açıklanması isteyerek, "Buğday alım fiyatını 15 lira olarak açıklayın" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, buğday alım fiyatlarının alım fiyatı hakkında TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.
Türkiye’nin dört bir tarafında artan maliyetlerden dolayı çiftçilerin feryat ettiğin dile getiren CHP Milletvekili Akay, “çiftçilerimiz kan ağlarken AKP iktidarı attığı adımlarla hatalı politikalarını sürdürmekte ısrarlı olduğunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.
ÇİFTÇİLER TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR TARAFINDA KAN AĞLIYOR
AKP’nin yanlış tarım politikaları sonucunda çiftçi sayınının yüzde 55, ekilen tarım arazinin ise 3.7 milyon hektar azaldığını ifade eden CHP’li Akay, “Ülkemizin dört bir tarafında çiftçilerimiz AKP iktidarına feryat ediyor. Ege bölgesindeki zeytin üreticilerimiz, Doğu Anadolu bölgesindeki tütün üreticilerimiz, Akdeniz bölgesinde ki pamuk üreticilerimiz, Karadeniz bölgesindeki çay üreticilerimiz ve Anadolu’nun dört bir tarafındaki buğday üreticilerimiz kan ağlıyor” dedi.
6 KİLO BUĞDAYLA 1 LİTRE MAZOT ALINAMIYOR
Çiftçilerin 6 kilogram buğdayla 1 litre dahi mazot alamadığını söyleyen Milletvekili Akay, “Çiftçilerimiz kan ağlarken AKP iktidarı ise attığı adımlarla hatalı politikalarını sürdürmekte ısrarlı olduğunu gösteriyor. Çiftçilerimiz 2002 yılında 1 kilo buğdayla 1 litre mazot alınırken şu anda 6 kilo buğdayla 1 litre mazot dahi alamaz hale geldi. Hasada başlayan yüz binlerce çiftçi dört gözle buğday taban fiyatının açıklanmasını bekliyor.” ifadelerini kullandı.
BUĞDAY ALIM FİYATI BİR AN ÖNCE AÇIKLAYIN
Buğday alım fiyatının 15 lira olması gerektiğinin altını çizerek çiftçilerin talebini TBMM gündemine getiren Akay, Tarım ve Orman Bakanlığı’na da çağrıda bulundu.
CHP’li Akay, “Buradan Tarım ve Orman Bakanlığı’na sesleniyoruz: çiftçilerimizin sesine kulak verin, buğday taban fiyatını çiftçilerimizin istediği doğrultusunda 15 lira olarak açıklayın.” şeklinde konuştu.
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir konutun çatı katında bulunan yaban arısı yuvası, itfaiye takımlarının müdahalesiyle çıkarıldı.
Çeşme Mahallesi Dış Kale Altı Sokak’ta Abdullah Yıldız, meskeninin çatı katında büyük bir yaban arısı yuvası fark edince durumu Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü takımlarına bildirdi. İhbar üzerine kısa müddette adrese gelen gruplar, gerekli güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra yuvayı dikkatlice yerinden çıkararak çuvala koydu. Akabinde yaban arıları, yerleşim alanından uzağa götürülerek tabiata bırakıldı.
Yaban arılarının çıkarılma anı cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.