Berkay Doğan tarafından
20 Haziran, 2025 11:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Akaryakıta cumhuriyet tarihinin en büyük zammı

İsrail ile İran arasında patlak veren savaşın etkileri küresel enerji piyasalarını sarsarken, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına tarihi zam geliyor. Küresel ölçekte petrol fiyatlarının hızla yükselmesine neden olan savaş ortamı, iç piyasada da pompa fiyatlarını doğrudan etkiliyor.
Orta Doğu’da tansiyonun yükselmesine yol açan gelişmeler, enerji kaynaklarının güvenliğine dair endişeleri artırdı. İsrail’in İran’daki enerji tesislerine yönelik saldırıları ve İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatma ihtimali, petrol fiyatlarını yukarı çekerken, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına rekor seviyede zam yapılmasına neden oldu.
CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ZAMMI
21 Haziran Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere akaryakıt fiyatlarında tarihi artış yaşanacak. Benzinin litre fiyatına 1 lira 51 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 3 lira 30 kuruş zam yapılması bekleniyor. Bu artış, Cumhuriyet tarihinin en büyük akaryakıt zammı olarak kayıtlara geçecek.
ENERJİ FİYATLARI SAVAŞIN GÖLGESİNDE
Uzmanlara göre, İsrail-İran savaşının derinleşmesi durumunda enerji fiyatlarında daha da büyük artışlar yaşanabileceği belirtiliyor. Özellikle İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatması halinde, dünya petrolünün yaklaşık üçte birinin geçişi tehlikeye girebilir. Bu da global enerji krizine yol açabilir.
Türkiye’de halihazırda yüksek enflasyon ve kur baskısı altında olan akaryakıt fiyatları, savaş kaynaklı gelişmelerle birlikte tüketiciyi daha da zorlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gece yarısı patlayan su borusu paniğe neden oldu

Bartın’da gece yarısı büyük gürültü ile patlayan su borusu mahalleye panik yaşattı.
Bartın Aladağ Mahallesi 11. Caddede patlayan içme suyu isale sınırı patladı. Gece yarısı gürültü ile patlayan boru, yataklarında uyuyan mahalleliyi panikle uyandırdı. Gürültü ile yataklarından kalkan mahalleli su borusunun patladığını anlayınca rahat nefes aldı. Suyun meskenlerine girmemesi için pencere ve merdivenlerde bekleyerek nöbet tutan vatandaşlar, belediye yetkililerine seslenerek, sınırın bir an evvel tamir edilmesini istedi. Mahalleli patlayan borunun onarılması halinde su baskınına ve meskenlerde hasara neden olabileceğini tabir etti.
Patlayan borudan akan tonlarca su ise konutların ortasından geçen mahalle yolunun yaklaşık 150 metrelik kısmını gölete çevirdi.
Yol boyunca akan su, Aladağ Cami önündeki ana yolda bulunan mazgala döküldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin