Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2023 14:46 tarihinde yayınlandı
0

Akaryakıt Zammı Fırtınası Dinmiyor

Seçimlerin ardından zam üstüne zam yağan akaryakıt fiyatlarına  yeniden  bir zam geliyor. Seçimlerden bu güne kadar zam üstüne zamla katlanarak artan akaryakıt fiyatlarında motorine 1 TL 7  Kuruşluk bir zam daha geldi

Akaryakıt fiyatları yerinde durmuyor. Bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 1,07 TL zam uygulanacak. Motorin fiyatlarına son olarak geçtiğimiz hafta 1,45 TL tutarında zam uygulanmıştı. Yapılacak olan 1,07 TL’lik motorin zammı sonrasında bu geceden itibaren motorinin litresi 36 TL’yi aşacak.

Akaryakıta yapılan üst üste zamlar nedeniyle  hem üretim hem de nakliye maliyetleri artarken,  vatandaşlar da   bu zamdan hem doğrudan hem de çarşı, pazar ve raf fiyatlarındaki artışlar nedeniyle  dolaylı olarak etkileniyor. Ayrıca akaryakıt fiyatlarındaki artışın enflasyonun da artmasına neden olduğu ifade ediliyor.

EKONOMİ HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYOR

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın iğneden ipliğe zam olarak yansıdığını ifade eden vatandaşlar, bu zamlara bir de döviz kurundaki artış eklendiğinde alım gücünün her geçen gün daha düştüğünü söylediler.

Bu zamlara artık dur denilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, “Ekonomik şartlar, ülkenin durumu belli zaten ama umarım bir çözüm bulunur. Bu şekilde devam ederse insanlar daha çok zora girer. Bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

ESNAF DA VATANDAŞL DA ZOR DURUMA DÜŞTÜ

Yapılan bu zamların altından hem esnafın hem de vatandaşın kalkmasının zor olduğu belirten vatandaşlar,  “Bu fiyatlarla esnafımız marşa basamaz duruma gelir. Çünkü bu fiyatlar tüm ürünlere yansıyacaktır. Tarladan sofraya her ürüne yeniden zam gelecek. Bu da vatandaşın alım gücü düşürecek, Enflasyonu artıracaktır” şeklinde görüş beyan ettiler.

ZAMLAR KARŞISINDA ENFLASYON NASIL DÜŞECEK?

Öte yandan akaryakıta yapılan zamlar ve döviz kurundaki artışlar başta gıda ürünleri olmak üzere her kalemde artışa neden olurken, enflasyonun ise bu artışlar karşısında nasıl düşürüleceği merak ediliyor. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
parti binasindan kilicdaroglunun fotografi kaldirildi 2raVP6pQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Parti binasından Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı kaldırıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti binasında bulunan fotoğrafını kaldırarak, “Bu resmi biz indiriyoruz. Oldu da mutlak butlan gelirse, sizin resminizi geri asacak yeni yönetimi ve başkanı da bulursunuz” dedi.

CHP Akçakoca parti binasında bir grup partili tarafından Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı duvardan kaldırıldı. İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Teşkilatı olarak sadece Akçakoca’da değil Türkiye’nin dört bir yanında halkımız adına Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimizi ideolojik ve stratejik olarak yanlış bir yola sürüklediğini kabul ediyor ve onun simgesini duvarlarımızdan indiriyoruz. Bu karar; halkın hakikat arayışını siyasette namuslu ve doğru bir duruşun talibidir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tavırları açıkça AK Parti’nin değirmenine su taşımaktan başka bir anlama gelmiyor. Bu söylem ve politikalar, ülkenin demokratik geleceğine zarar veriyor. Bizler AK Parti’nin çıkarları için değil halkın iradesi ve milletin menfaati için duruyoruz. Bu resmi biz indiriyoruz. Oldu da mutlak butlan gelirse, sizin resminizi geri asacak yeni yönetimi ve başkanı da bulursunuz” diyerek Kılıçdaroğu’nun fotoğrafını duvardan indirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin