AK Partili Meclis üyeleri dün mazbatalarını aldılar - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Nisan, 2019 14:11 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Partili Meclis üyeleri dün mazbatalarını aldılar

31 Mart  Yerel seçimlerde Karabük Belediye Meclisi Üyeliğine ve İl Genel Meclisi Üyeliğine seçilen AK Parti’li adaylar mazbatalarını aldı.

AK Parti’den Karabük Belediye Meclisi Üyeliğine seçilen Sait Aygün, Osman Köşker, Ömer Sürmen, Saime Öksüzoğlu, Hüseyin Erik, Hülya Uğur, Samed Salt, Orhan Ünal, Mesut Alıcı, Kazım Çamlı, Özkan Çetinkaya, Koray Gümüş, Şemsettin Yakut, Muzaffer Atılkan, Muhammet Kaya ve Cemal Aybakır İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hidayet Küçükaltınbaş ve İlçe Seçim Kurulu Müdürü Ayhan Yeşilçalı’nın elinden mazbatalarını aldı.

AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz ve teşkilat mensuplarının bulunduğu mazbata töreninin ardından adliye çıkışında hatıra fotoğrafı çektirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde 18 mart canakkale zaferi sergisi acildi K4HTftix
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde “18 Mart Çanakkale Zaferi” sergisi açıldı

Kastamonu Üniversitesi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle 19 sanatçının katılımıyla hazırlanan serginin açılışı yapıldı.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111’inci yıl dönümü dolayısıyla “Öğretim Elemanları Ulusal Karma Sergisi” açıldı. Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan sergide, 19 akademisyenin hazırladığı 20 eserle Çanakkale ruhu sanat aracılığıyla ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111’inci yıl dönümü dolayısıyla Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen “Öğretim Elemanları Ulusal Karma Sergisi” sanatseverlerle buluştu. Sergide, Çanakkale’den getirilen toprağın bir çift el figürü içinde sunulduğu seramik eser ise ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken çalışmalar arasında yer aldı.

“Çanakkale ruhunu yaşatmayı amaçladık”

Serginin küratörlüğünü yürüten Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kartal, eserlerin hazırlık sürecine ilişkin bilgi verdi. Kartal, serginin Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111’inci yıl dönümüne anlamlı bir gönderme yapmak amacıyla hazırlandığını belirtti. Kartal, “Çanakkale ruhunu yaşatabilmek adına, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111’inci yıldönümünde o güne gönderme yapabilmek için anlamlı bir sergi olsun istedik. Sanatçı arkadaşlarımızdan ve sanatçı hocalarımızdan bu doğrultuda eserler istedik. Çanakkale’den gelmiş toprakların bulunduğu eserlerimiz var. Seramikten deriye, demir işlemeden çiniye, grafik ve baskı sanatlarına kadar farklı disiplinlerden çalışmalarımızla Çanakkale ruhunu yaşatmayı amaçladık” dedi.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Yıldır ise 18 Mart’ın anlam ve önemini sanatsal etkinliklerle yaşatmayı gelenek haline getirdiklerini söyledi. Yıldır, “Bugün bilindiği üzere Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü. Biz, her yıl olduğu gibi artık bir gelenek haline getirdik. 18 Mart’ın anlam ve önemini sanatsal anlamda da ortaya koymak için, üstelik Kastamonu gibi ‘şehitler diyarı’nda böylesine güzel etkinliği kendimize artık bir misyon ve görev edindik” diye konuştu.

Kastamonu’nun “şehitler diyarı” kimliğine dikkat çeken Yıldır, bu tür etkinliklerin hem öğrencilere hem de ziyaretçilere Çanakkale’nin “geçilmez” ruhunu aktardığını ifade etti.

Serginin, 26 Mart 2026 tarihine kadar Güzel Sanatlar Galerisi’nde açık olacağı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin