blank
Ramazan Öztürk tarafından
15 Temmuz, 2024 12:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

AK Parti’den Başkan Elif Köse’nin Paylaşımına Yanıt

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı  Yasin Aydın, Belediye Başkanı Elif Köse’nin, Karabüjk Üniversitesi (KBÜ) Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok'un yerine  yapılan atamayla ilgili paylaşımına cevap verdi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin olayı başka mecralara çektiğini ifade eden Aydın, Başkan Köse'nin "kınama" gibi ağır bir kelimeyi kullanmasını da yakışıksız bulduğunu söyledi. Köse'nin açıklamanının çalakalem ve acele bir biçimde yazıldığını da ifade eden Başkan Aydın açıklamasında şunları söyledi: "Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin, Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanının istifası ve yerine yeni bir atama yapılması ile ilgili sosyal medya paylaşımını ile ilgili olarak bir yazılı açıklama gereği duyulmuştur. Her halinde çalakalem ve acele bir biçimde yazıldığı belli olan sosyal medya paylaşımında, Safranbolu Belediye Başkanının her şeyden önce Fakültenin adını bile yanlış yazmış olması Safranbolu ile ilgisini ortaya koyması bakımında son derece manidardır. Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde mevcut Dekan Sayın Prof. Dr. Anıl Ertok istifa etmiş, yerine yine aynı üniversitenin Endüstriyel Tasarım Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Suat Altun geçici olarak atanmıştır. Bu durum, Karabük üniversitesi tarafından YÖK’e yazılan resmi yazıda da, YÖK’ün kararında da açık ve net biçimde görülmektedir. Kadın düşmanlığı, kadın ayrımcılığı diye bir şey asla söz konusu değilken, olayı başka mecralara çekmek ve özerk bir üniversitenin yönetici kadrolarını belirlemesine müdahale etmek bir ilçe Belediye Başkanına asla yakışmayacağı gibi, “kınama” gibi ağır bir kelimenin kullanılması da son derece yakışıksızdır. Safranbolu Belediyesi içindeki bir birim amirinin değişikliği konusundaki tasarruf nasıl Belediye Başkanı ve Belediye yönetiminin ise Karabük Üniversitesi’ndeki bir görev değişikliği tasarrufu da bırakın o üniversitenin Rektörü ile yönetimine ait olsun. Kaldı ki, bahsi geçen olayda bir görevden alma söz konusu olmayıp, istifa dilekçesini Rektörlüğe yazılı olarak vermiş bir dekanın yerine bir başka dekanın görevlendirmesi söz konusudur. Kamuoyuna saygı ile duyururuz."dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ordu’da yeni gölet

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hem kuraklığa karşı tedbir almak hem de tarım, hayvancılık ve turizme hizmet etmesi gayesiyle çalışmalarını başlattığı Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sona gelindi. Gölette incelemelerde bulunan Lider Güler, "Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer olacak" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Gölköy ilçesine bağlı Uluvahta Yaylası’nda inşa edilen göleti turizme kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi grupları göl ve etrafında kamelya suramı, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına ise aralıksız devam ediyor.
Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, Uluvahta’ya kazandırılan göletin bölgenin cazibe merkezlerinden bir tanesi olacağını söyledi.

"Gölköy’e yeni bir hoşluk katacak"
Göletin tarımdan turizme çok taraflı bir çalışma olduğunu, mümkün yangınlarda itfaiye ve helikopter için su kaynağı olacağını aktaran Lider Güler, şöyle konuştu:
"19 ilçemizin 19’u da birbirinden hoş. Gölköy Uluvahta’da tam bir tabiat olağanüstüsü. Yayladaki alan daha önce boş bir alandı. Uluvahta Yayla Göleti ile bu alanı çok daha hoş bir alana çevirdik. Burası hem piknik alanı hem şenlik alanı tıpkı vakitte kış şenliklerinde de donması ile adeta bir buz pistine dönüşüyor. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer. Münasebetiyle burası artık hem balık tutulan, hoş vakit geçirilebilecek ve dingin su sporları yapılacak bir alan olacak. Etraf düzenlemeleri ile de burası çok daha hoş olacak ve Gölköy’ümüzün hoşluğuna hoşluk katacağız. Bir öteki yandan da mümkün bir yangında helikopterlerin ve itfaiyelerin su almasına imkan sunacağız. Bu manada da çok hoş bir kaynak olacak. Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz, güzel olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin