Reklam
Reklam

AK Parti’den 23 Nisan’da Anlamlı Ziyaret

ccc 1
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
24 Nisan, 2025 10:13 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt beraberinde AK Parti teşkilat mensupları ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocukları ziyaret etti.

Ziyarette çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Salt, miniklerin bayramını kutlayarak oyuncak hediye etti.

Başkan Salt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da selamlarını ileterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdik. Kendisi tüm evlatlarımızın bayramını en kalbi duygularla kutluyor.” dedi.

Başkan Salt, “Başta hastanede tedavi gören yavrularımız olmak üzere tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyorum. Sağlıkla, mutlulukla ve neşeyle dolu nice bayramlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Salt, sağlık çalışanlarına da emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük dahil 12 ilde dolandırıcılık operasyonu

Karabuk dahil 12 ilde dolandiricilik operasyonu
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Haziran, 2026 10:04 tarihinde yayınlandı
0 0

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, Karabük’ün de aralarında bulunduğu 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Siber yöntemlerle gerçekleştirilen dolandırıcılık ağına yönelik operasyonda 15 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 10’u tutuklandı.

Soruşturma, bir vatandaşın Telegram üzerinden gönderilen sahte ilan bağlantılarıyla kandırılarak yüksek kazanç vaadiyle farklı banka hesaplarına toplam 330 bin 504 lira göndermesi üzerine başlatıldı. Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin izine ulaşıldı.

KARABÜK DE OPERASYON KAPSAMINDA YER ALDI

Jandarma ekiplerinin çalışmaları ve MASAK verilerinin incelenmesi sonucu, şüphelilere ait hesaplarda 61 bin işlemde toplam 162 milyon liralık para hareketi tespit edildi. Elde edilen deliller doğrultusunda Iğdır merkezli yürütülen operasyonda Karabük başta olmak üzere Konya, Şanlıurfa, Kocaeli, Bursa, Adana, Mardin, Ağrı, Antalya, Ordu, İstanbul ve Mersin’de belirlenen 18 adrese baskın yapıldı.

ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlarda 15 şüpheli yakalanırken, adreslerde yapılan aramalarda 16 cep telefonu, 16 SIM kart, 3 dizüstü bilgisayar, 1 tablet ve 4 flaş bellek ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 4 şüphelinin gözaltı süresi uzatılırken, firari durumda bulunan 2 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yetkililer, suçtan elde edildiği değerlendirilen hesaplara bloke konulduğunu ve soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü açıkladı. Karabük’ün de dahil olduğu operasyon, son dönemdeki en kapsamlı siber dolandırıcılık soruşturmalarından biri olarak değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin