Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Şubat, 2023 10:25 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti Teşkilatlarından Deprem Bölgesine Yardım

AK Parti Teşkilatlarından Deprem Bölgesine Yardım

 

AK Parti Karabük İl Başkanlığınca, acil yardım malzemeleri taşıyan 1 tır deprem bölgesine gönderildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,7 büyüklüğündeki depremin etkilediği illere Türkiye’nin her yerinden yapılan yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor.

AK Parti Karabük İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremler sonrasında, AK Partinin Karabük İl Başkanlığı’nda kriz masası oluşturuldu.

AK Parti Karabük teşkilatlarının organize ettiği, afet bölgesine ulaştırmak üzere deprem bölgelerine yardım yapmak isteyen vatandaşların da katkılarıyla hazırlanan yardım kampanyasında kışlık kıyafet, mont, polar, yün çorap, atkı, eldiven, çocuklar için bot, yün çorap, atkı eldiven, battaniye, ısıtıcı, çadır, mat, el feneri, hazır gıda, ekmek, su, kadın hijyen seti, powerbank ürünlerinden oluşan yardımların yüklendiği 1 tır afet bölgesine hareket etti.

Hep birlikte bu zor günlerin atlatılacağının vurgusunu yapan AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için, AK Parti Karabük teşkilatları olarak depremin ilk gününde 1 tır dolusu yardım malzemesini deprem bölgesine ulaştırmak üzere yola çıkardık. Hep birlikte bu zor günleri atlatacağız, milletimizin yaralarını saracağız. Karabük Valiliğimizin organizesinde yapılan yardım çalışmalarına katkı ve destek olmaya da devam edeceğiz. En kalbi dualarımızla milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Vatandaşlardan çeşitli mecralarda paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri gerektiğini söyleyen Altınöz, vatandaşların doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmelerinin büyük önem arz ettiğinin altını çizdi. Altınöz, “Devletimiz bütün imkân ve olanakları ile depremden etkilenen bölgelerde arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir.” ifadelerini kullandı.

Altınöz, başlattıkları yardım seferberliğine katılmak isteyen vatandaşların, bulundukları yerlerdeki AK Parti İlçe Başkanlıklarına başvurabileceklerini belirtti. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin