karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Ramazan Öztürk tarafından
02 Kasım, 2023 16:13 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:53
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

AK Parti Milletvekilleri Hız Kesmiyor

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Bakan görüşmelerine hız kesmeden devam ediyor. Daha önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Mili Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i ziyaret eden Milletvekilleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u da Karabük'te ağırladı. Önceki gün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mahmet Fatih Kacır'la görüşen AK Parti Karabük Milletvekilleri, dün de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e gitti. Aynı gün içinde hem Işıkhan hem de Şimşek ile görüşen milletvekilleri, kentte yapılan, devam eden ve yapılacak yatırımları değerlendirdi. Özellikle Eskipazar OSB, Filyos Limanı ve Orman Ürünleri Sanayi Sitesi ile istihdam gibi konularını Bakanlara taşıyan Milletvekillerinin, diğer Bakanlarla da görüşeceği belirtiliyor. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖK Başkanı Özvar: OSB-MYO modeli 21 üniversitede 22 MYO’ya ulaştı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Organize Sanayi Bölgesi (OSB)-Meslek Yüksekokulu (MYO) modelinin Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ) içinde yer aldığı 21 üniversitede 22 meslek yüksekokuluna ulaştığını, 7 bin 327 öğrencinin desteklendiğini açıkladı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Organize Sanayi Bölgelerinde Meslek Yüksekokullarının Yaygınlaştırılması" toplantısında OSB-MYO modeline ilişkin güncel verileri paylaştı.
Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen toplantıda konuşan Prof. Dr. Erol Özvar, üretimle entegre mesleki eğitim modeli olan OSB-MYO uygulamasının 21 üniversitede 22 meslek yüksekokuluna ulaştığını bildirdi. Özvar, 119 programda 7 bin 327 öğrencinin desteklendiğini belirterek modelin mesleki eğitimi doğrudan üretim süreçleriyle buluşturduğunu ifade etti.
Özvar, "OSB-MYO modeli, mesleki eğitimi üretimle buluşturan ve mezunlarımızın istihdama katılımında somut sonuçlar veren güçlü bir uygulama olarak büyümeye devam ediyor. Bugün 21 üniversitemizde 22 OSB-MYO faaliyet gösteriyor. 119 programda 7 bin 327 öğrencimizi destekliyoruz. Bu okullarımıza sağlanan destek tutarı 110 milyon TL’ye ulaşmış durumda. Önümüzdeki yıl desteklenen öğrenci sayısının 9 bini aşmasını, destek miktarının ise 130 milyon TL’nin üzerine çıkmasını öngörüyoruz." dedi.
Toplantıda, modelin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışılmaya devam edileceği vurgulandı.
Model kapsamında Karabük Üniversitesi (KBÜ) TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu da yer alıyor. Organize Sanayi Bölgesi içinde konumlanan yüksekokulda öğrenciler üretim ortamında uygulamalı eğitim alma imkânı buluyor.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ise OSB’lerde kurulan meslek yüksekokullarına sağlanan desteklerin öğrencilerin mesleki becerilerinin gelişmesi ve iş hayatına uyum sağlamaları açısından önemli olduğunu belirtti.
Kırışık, 2024 yılı için destek almaya hak kazanan 8 programla üniversitenin bölge sanayisiyle iş birliğinin daha da güçlendiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin