AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Çaycuma’yı ziyaret etti - Karabük Haber Postası
ak parti milletvekili yusuf ziya aldatmaz caycumayi ziyaret etti f4nee7tS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Eylül, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Çaycuma’yı ziyaret etti

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Türkiye Buluşmaları kapsamında Çaycuma ilçesini ziyaret etti.

Karapınar, Perşembe ve Nebioğlu beldelerinde gerçekleştirdiği incelemelerle bölgenin sorunlarını ve projelerini yerinde değerlendirdi. Ziyarete, il genel meclis üyeleri, AK Parti Çaycuma İlçe Yönetim Kurulu ve belediye meclis üyeleri de katıldı. İlk olarak AK Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Aldatmaz, bölgesel meseleler üzerine fikir alışverişinde bulundu. Ardından Perşembe Belediye Başkanı Turhan Okumuş’u ziyaret etti. Belediye başkanlarıyla yapılan görüşmelerde bölgenin ihtiyaçları ve devam eden projeler masaya yatırıldı.

Ziyaretler esnasında esnaf ve vatandaşlarla da buluşan Milletvekili Aldatmaz, bölgenin kalkınmasına yönelik önerileri dinledi. Karapınar Belediye Başkanı Necdet Dernek ve Nebioğlu Belediye Başkanı Ali Özdal da ziyaret edilerek bölgesel iş birliği vurgusu yapıldı.

Toplantılarda, yerel yönetimlerle iş birliğini güçlendirmenin önemi üzerinde duran Aldatmaz, Çaycuma ve beldelerinde yapılan çalışmaların hızlandırılması için gereken adımların atılacağını belirtti.

Bu ziyaretlerin, yerel yönetimlerle koordinasyonu artırmayı hedeflediğini ifade eden Aldatmaz, bölgenin kalkınması ve projelerin hayata geçirilmesi adına ortak çalışmaların sürdürüleceğini söyledi. Katılımcılar da Milletvekili Aldatmaz’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, kendisine başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin