AK Parti Karabük İl Teşkilatından 20 kişilik bir heyet, Timurçin Saylar’ın başkanlığından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’i Parti genel Merkezindeki makamında ziyaret ettiler.
Şahin, gerçekleştirilen ziyarettin duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “AK Parti kurulduğu günden bu yana hep iktidar olmuştur. 1Kasım seçimlerinde de başta sizler olmak üzere, seçim çalışmalarında yer alan herkesin samimi gayretleri ile bu zamana kadar alınan en iyi sonuçla karşılaştık. Bundan dolayı sizin nezdinizde herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Şahin, ayrıca halka hizmetin önemine de değinerek “Biz mazeret üreterek vatandaşın karşısına çıkmamalıyız. Vatandaşımız bizlerden mazeret değil, hizmet beklediğini hiçbir zaman unutmayalım” diye kaydetti.
AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ise 1 Kasım seçimlerinden sonra Karabük Milletvekillerine hayırlı olsun ziyaretleri kapsamında Sayın Mehmet Ali Şahin’i de heyet olarak ziyaret ettiklerini belirtti.
Saylar, “Sayın Genel Başkan Yardımcımız Karabük’e hizmet noktasında bizim en büyük avantajımızdır. Sayın Başkanımızın Ankara’daki mesaisinin büyük kısmını Karabük için ayırdığını da çok iyi bilmekteyiz. Karabüklü hemşerilerimizin bizden beklediği hizmetleri tam bir koordinasyon içinde yerine getireceğiz” dedi.


AK Parti Karabük İl Teşkilatı’dan Şahin’e Ziyaret
Ovacık’ta Din görevlilerine ilk yardım eğitimi
Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Ovacık İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, ilçede görev yapan din görevlilerine yönelik “Temel Tıbbi İlk Yardım Eğitimi” düzenledi. Acil sağlık durumlarında doğru ve bilinçli müdahalenin yaygınlaştırılmasını hedefleyen eğitim, yoğun ilgi gördü.
Toplumla sürekli iletişim halinde olan din görevlilerinin olası acil durumlarda hızlı refleks gösterebilmesi amacıyla düzenlenen programda, hayati öneme sahip konular uygulamalı olarak katılımcılara aktarıldı. Eğitimde temel yaşam desteği kapsamında kalp masajı ve suni solunum teknikleri, soluk borusu tıkanıklıklarında Heimlich manevrası, kanama, kırık, çıkık ve burkulma gibi vakalarda ilk yaklaşım yöntemleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nin sahada ve trafikte etkin kullanımına ilişkin bilgiler verildi.
Eğitim; Ovacık İlçe Toplum Sağlığı Merkezi personelleri Dr. Yusuf Eren Bilen, Dr. Semih Kaan Yılmaz ve Hemşire Ezgi Nur Başoğlu tarafından gerçekleştirildi. Program sonunda katılımcıların soruları uzman sağlık ekibi tarafından yanıtlandı.
Ovacık İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Yusuf Eren Bilen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ilk yardım bilincinin toplum sağlığı açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Dr. Bilen, “Din görevlilerimiz mahalle ve köylerimizde toplumsal rehberlik üstlenmektedir. Onların bu eğitimi alması, sahada hayat kurtaracak bir güvencedir. Toplumun farklı kesimlerine yönelik koruyucu ve acil sağlık eğitimlerimize önümüzdeki dönemde de kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
Yetkililer, ilk yardım bilincinin toplumun her kesimine yaygınlaştırılması hedefiyle farklı meslek gruplarına yönelik eğitimlerin önümüzdeki süreçte sürdürüleceğini bildirdi.

