Reklam
Reklam
8MART
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
08 Mart, 2025 14:49 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları’ndan 8 Mart Açıklaması

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları başkanı Hülya Uluçay 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Kadınların Güçlü Olduğu Bir Toplum, Geleceğe Daha Emin Adımlarla İlerler”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan mesajda, kadınların toplumsal hayattaki mücadelesine dikkat çekildi ve kadın hakları konusunda yapılan çalışmalara vurgu yapıldı.

Kadınların ekonomik, politik ve sosyal hayatta eşit haklara sahip olabilme mücadelesinin önemine değinilerek, “Kadınların bireysel özgürlükleri ve sosyal hayattaki varlıkları için gösterdikleri çabayı bir lütuf değil, bir hak mücadelesi olarak görüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadın ve erkek eşitliği konusundaki sözlerine yer verilen açıklamada, Türkiye’de kadın hakları alanında önemli reformların hayata geçirildiği belirtildi. “Cumhuriyetle birlikte Türk kadını birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip oldu. Ancak bu haklarını tam olarak uzun yıllar kullanamadılar. 2013 yılında kamusal alanda kılık kıyafet özgürlüğünün getirilmesiyle kadınlar arasındaki ayrımcılığı tamamen ortadan kaldırdık. 7 Haziran 2015 tarihinde kadınlar seçme ve seçilme hakkını tam olarak kullanmaya başladı” denildi.

Kadınların eğitim ve iş hayatındaki yerinin giderek güçlendiği vurgulanarak, “Üniversiteye devam eden kız öğrenci sayısında büyük bir artış yaşandı, bugün üniversite mezunu kadınların iş gücüne katılma oranı yüzde 68,8’e ulaştı” ifadeleri kullanıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hayata geçirilen ŞÖNİM, Kadın Konuk Evi, KADES, Elektronik Kelepçe ve ALO 183 gibi uygulamalara dikkat çekilirken, bu alandaki mücadelenin kararlılıkla süreceği vurgulandı.

Kadınların toplumdaki rolünün güçlenmesinin ülkenin geleceği için kritik olduğuna dikkat çekilerek, “Kadınların güçlü olduğu bir toplum, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyecektir” denildi ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ara secim tamamlandi 4 beldede baskanlar belli oldu EOaJ71ya
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta ara seçim tamamlandı: 4 beldede başkanlar belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla belde statüsü kazanan Tokat’ın 4 yerleşim yerinde gerçekleştirilen ara seçimlerde sandıklar kapandı. Resmi olmayan sonuçlara göre 5 bin 682 seçmenin oy kullandığı seçimlerde AK Parti 2, CHP 1 ve MHP 1 beldede belediye başkanlığını kazandı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşçu beldesinde 1001 ve 1002 nolu sandıklarda kullanılan oyların sayımının ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı rakiplerini geride bırakarak seçimi kazandı. İki sandıkta MHP toplam 373 oy alırken, Büyük Birlik Partisi (BBP) 266 oyda kaldı.

Almus ilçesine bağlı Bağtaşı beldesinde ise AK Parti açık ara üstünlük sağladı. Dört sandıkta kullanılan oyların sayımına göre AK Parti toplam 722 oy alırken, CHP 19, Yeniden Refah Partisi 13 ve Saadet Partisi 5 oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Bağtaşı’nda belediye başkanlığını kazandı.

Reşadiye ilçesine bağlı Çevrecik beldesinde seçim yarışı AK Parti ile CHP arasında geçti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda CHP toplam 877 oy alırken, AK Parti 803 oyda kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP, Çevrecik beldesinde seçimi kazanan parti oldu.

Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü beldesinde ise AK Parti üstünlüğü dikkat çekti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda AK Parti toplam 911 oy alırken, Anahtar Parti 208 oyda kaldı. Diğer partiler ise sınırlı sayıda oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Yolüstü beldesinde belediye başkanlığını kazandı.

Tokat’ta gerçekleştirilen ara seçimlerde AK Parti Bağtaşı ve Yolüstü beldelerinde, CHP Çevrecik beldesinde, MHP ise Kuşçu beldesinde belediye başkanlığını kazanan parti oldu. Resmi sonuçların ilçe seçim kurullarının kesinleştirme işlemlerinin ardından açıklanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin