AK Parti Karabük İl Başkanlığı ve Yönetimine Açık Çağrı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:18
Güneş 06:43
Öğle 13:02
İkindi 16:27
Akşam 19:10
Yatsı 20:30
İftara son --:--
CHP1
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
06 Mart, 2025 13:00 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti Karabük İl Başkanlığı ve Yönetimine Açık Çağrı

Öncelikle, Eskipazar ilçesine yeni bir hastane yapılması kararını olumlu bir gelişme olarak görüyor, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ancak burada sormamız gereken asıl soru şudur: Karabük merkezi neden sağlık hizmetlerinden bu kadar mahrum bırakılıyor?

Üstelik, Eskipazar’a yapılan hastanenin de tartışmalı bir durumu var. Daha önce Eskipazar’a bir devlet hastanesi yapılmıştı. Ancak bu hastane, toprak kayması ve su baskınları sebebiyle kullanılamaz hâle geldi. Buna rağmen hastane tamir edilerek hizmete kazandırılmak yerine çürümeye terk edildi ve yerine yeni bir hastane yapılıyor. Yani aynı ilçede ikinci bir devlet hastanesi inşa edilirken, Karabük merkezde tek bir tam donanımlı devlet hastanesi bile bulunmuyor!

Bugün Karabük’te yaşayan vatandaşlarımız, ciddi bir sağlık problemi yaşadığında tedavi olabilmek için Ankara’ya, Zonguldak’a veya Bartın’a gitmek zorunda bırakılıyor. Çünkü Karabük’te tam teşekküllü bir devlet hastanesi olmadığı gibi, özellikle kanser hastaları için hayati önem taşıyan bir Onkoloji Hastanesi de bulunmuyor. Mevcut hastaneler yetersiz, doktor sayısı az, tıbbi ekipman eksik. Karabüklü vatandaşlarımız, kendi memleketlerinde tedavi olamıyor, taşımalı sağlık sistemine mahkûm ediliyor.

Bu nasıl bir sağlık politikasıdır? Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Karabük halkı olarak soruyoruz: Eskipazar’a ikinci bir hastane yapılırken Karabük merkezi neden göz ardı ediliyor? Sanayi şehri olan, nüfusu her geçen gün artan Karabük, modern bir sağlık altyapısını neden hâlâ hak etmiyor?

Eskipazar’da çözülemeyen hastane sorununa rağmen ikinci bir hastane inşa ediliyor ama Karabük’te bir tane bile devlet hastanesi yok! Bu yönetim anlayışıyla Karabük halkı göz göre göre mağdur ediliyor!

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANLIĞINA ÇAĞRIMIZDIR!

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızdan Karabük’e hem tam teşekküllü bir Devlet Hastanesi hem de Onkoloji Hastanesi yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü sağlık siyaset üstü bir meseledir, Karabük halkının en temel hakkıdır.

Buradan AK Parti Karabük İl Başkanı’na ve yönetimine de açık çağrıda bulunuyoruz: Gelin, bu hayırlı işin öncüsü olun. Karabük’ün sağlık sorununu hep birlikte çözelim. Bizler bu şehrin insanıyız, siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama konu halk sağlığı olunca birlikte hareket etmek zorundayız. Karabük halkı için, bu memlekete sağlık hizmetini kazandırmak için el ele verelim. Karabük’e modern bir Devlet Hastanesi ve Onkoloji Hastanesi kazandıralım!

Bu mesele siyaset meselesi değil, vicdan meselesidir. Karabük halkı artık tedavi olabilmek için Ankara yollarında perişan olmak istemiyor! Bizler CHP olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sizleri de bu konuda sorumluluk almaya, Karabük’ün sağlık altyapısını güçlendirmek için elinizi taşın altına koymaya davet ediyoruz.

CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI ALİ YAVUZ

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda sikayetci olmayalim bulusmasi silahli kavgaya donustu dgp8TfU6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da “Şikayetçi olmayalım” buluşması, silahlı kavgaya dönüştü

Bolu’da iki grup arasında ’alacak-verecek’ meselesi yüzünden başlayan husumet, barışma buluşmasında silahlı kavgaya dönüştü. Mahallelinin de karıştığı kavgayı polis ekipleri biber gazı sıkarak ayırırken, olayda şans eseri vurulan olmadı. 3 kişi gazdan etkilendi.

Olay, gece saatlerinde Çıkınlar Mahallesi Çıkınlar Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında ’alacak-verecek’ meselesi nedeniyle husumet bulunan iki grup, dün gece saatlerinde kavga etti. Olayın ardından bugün gece saatlerinde telefonla görüşen taraflar, birbirlerinden şikayetçi olmamak üzere anlaşıp yüz yüze konuşmak için Çıkınlar Caddesi’ndeki bir apartmanın önünde sözleşti.

Silahlı kavgaya dönüştü

Araçla buluşma noktasına gelen grup ile apartman önünde bekleyenler arasında başlayan konuşma, kısa sürede alevlenerek yeniden tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine araçla gelen gruptaki şüpheliler, yanlarında getirdikleri tabancayla ateş açtı. Silahlı kavgada şans eseri kurşunların isabet ettiği kimse olmazken, şüpheliler geldikleri araçla olay yerinden hızla kaçtı.

Komşular kavgaya karıştı

Silah seslerinin ardından ortalık karışırken, karşı apartmanda bulunan kişiler de henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı olaya dahil oldu. Sokak ortasında büyüyen kavgayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, kalabalığı dağıtmak ve kavgayı sonlandırmak için biber gazı ile müdahale etti. Ekiplerin müdahalesiyle taraflar güçlükle ayrılırken, sıkılan biber gazından etkilenen 3 kişiye olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Polis ekipleri, olay yerinde boş kovan incelemesi yaparken, silahlı kavgaya karışıp araçla kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin