AK Parti Karabük İl Başkanlığı görevine Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ferhat Salt atandı.
AK Parti Karabük İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa eden Av. İsmail Altınöz’ün ardından boşalan AK Parti Karabük İl Başkanlığı görevine Genel Merkez tarafından Ferhat Salt’ın atandığı bildirildi.
Öte yandan Pazartesi günü yapılacağı açıklanan devir teslim töreninin program yoğunluğundan dolayı ileri bir tarihte yapılacağı ifade edildi. (Nurettin Acar)


AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt Oldu
Kelkit Çayı’nda kaybolan genci arama çalışmaları 8’inci günde sürüyor
Tokat’ın Erbaa ilçesinde 28 Mayıs’ta Kelkit ırmağında kaybolan İlker P.’yi arama çalışmaları 8’inci gününde de aralıksız devam ediyor. Ekipler, su altı sonar cihazları, kadavra köpeği, termal kameralı dronlar ve botlarla bölgede kapsamlı tarama gerçekleştiriyor.
Tokat’ın Erbaa ilçesinde 28 Mayıs günü Kelkit Çayı’na düşerek kaybolan Oğuz Kale’nin cansız bedenine 7’nci gün Kale Boğazı mevkiinde ulaşıldı. Ekipler kayıp İlker Parlak’ın bulunması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Aramaların 8’inci gününde Ankara’dan bölgeye sevk edilen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, gelişmiş su altı sonar sistemleriyle ırmak yatağında tarama faaliyetlerini sürdürdü. Ekipler, ırmağın yaklaşık 50 metre sağında ve 50 metre solunda olmak üzere geniş bir alanda su altını detaylı şekilde inceleyerek ize ulaşmaya çalışıyor.
Çalışmalarda ayrıca Jandarma Köpek Unsurları tarafından bölgeye getirilen 1 kadavra köpeği de görev alıyor. Kadavra köpeği, kıyı şeridi ve su kenarındaki alanlarda arama faaliyetlerine destek verirken, su üzerindeki çalışmalarda ise termal kameralı dronlar kullanılıyor. AFAD koordinesinde sürdürülen çalışmalara 161 personel katılırken, bölgede 6 dron, 8 bot, 3 sonar cihazı, 1 kadavra köpeği ve 37 araç görev yapıyor.


