Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2019 13:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

AK Parti Karabük İl Başkanı Altınöz’den 23 Nisan Mesajı

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve Gazi Meclisimizin açılış yıl dönümünü kutluyor, tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.Ulusal egemenlik bayrağımızı her daim dalgalandıracağız. Bugün, millet olarak birlikte var olmanın onurunu yaşıyoruz." dedi. AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında şunları söyledi: Takvimler 23 Nisan 1920'yi gösterdiğinde, milletimizin aziz temsilcileri meclis çatısı altında birleşerek geleceğimizi şekillendirecek tarihi bir adımı hayata geçirmişler ve kudretli devletimizin temelini atmışlardır. Bugün, Milletinin İradesini Temsil Eden Gazi Meclisimizin Kuruluş Yıl dönümü. Bugün, asil milletimizin geleceğine kendi elleriyle yön vererek gücünü halktan alan ulusal egemenliği ilan edişini, Gazi Meclisimizin kuruluşunu kutluyoruz. Bugün, millet olarak birlikte var olmanın onurunu yaşıyoruz. Bugün ülke yönetimine sahip çıkmakla yetinmeyip, bu bilinci bir bayramla ülkenin asıl sahipleri çocuklarımıza vermenin gururunu taşıyoruz. Demokrasiyle, aydınından köylüsüne kalıplaşmış tanımlamalarla değil, sosyal bir gerçeklik olarak tanışan bir halkın çocukları olarak bizler, ulusal egemenlik bayrağımızı her daim dalgalandıracağız. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir şiarıyla çıkılan yolda, ecdadımız birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, dünyada eşine az rastlanır bir maziye ve büyüklüğe sahiptir. Varlığını hürriyetine adamış bir milletin temsil edildiği, milli iradenin kalbi Meclisimizin açıldığı gün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hatta bütün dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir" 23 Nisan 1920 ruhu, temsil ettiği bütün değerleri, ifade ettiği anlamları, çocuklarımızın sahipliğinde ve şahitliğinde çok değerli bir miras olarak nesilden nesile aktarılacak. Çocuklarımızın, bu bayram vesilesiyle içselleştirdikleri bağımsızlık ülküsüne, demokratik ve insani değerlere ve milli iradeye saygı ilkesine hayatları boyunca sahip çıkacaklarına, milletimizi ve devletimizi çok daha iyi yerlere taşımak için yurtsever bireyler olarak gayret göstereceklerine inancımız tam. Bu düşüncelerle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemalolmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan Birinci Meclisimizin cesur ve fedakar üyelerini saygı ve şükranla anıyorum. İstiklal mücadelesinde özveriyle görev almış Anadolu'nun her bir evladına rahmet diliyorum. Bu anlamlı günde coşkumuz ve neşemizi artıran değerli evlatlarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en samimi duygularla kutluyor, Karabüklü hemşerilerimi en samimi duygularımla selamlıyorum”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
17 Ekim, 2025 13:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de Veri Tabanı Etkin Kullanım Eğitimleri Düzenlendi

KBÜ’de gerçekleştirilen eğitimde, elektronik veri tabanlarının etkin kullanımı ve akademik araştırmalarda doğru bilgiye erişim yöntemleri anlatıldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, veri tabanı uzmanlarının katılımıyla “Veri Tabanı Etkin Kullanım Eğitimleri” gerçekleştirildi.

Sezer Güleç Sanat Galerisi’nde düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çepni programda yaptığı konuşmasında, dijital kaynaklara erişimin akademik dünyada vazgeçilmez hale geldiğini belirterek, “Ömür boyu öğrenmek zorundayız. Veri tabanlarının etkin kullanımı hem zaman hem de maliyet açısından büyük avantaj sağlıyor.” dedi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç ise elektronik veri tabanlarının akademik araştırmalardaki önemine dikkat çekerek, “Artık bilgiye ulaşmak bir ayrıcalık değil, bir yetkinlik meselesidir. Doğru anahtar kelimeleri kullanarak doğru veri tabanlarına erişebilen araştırmacılar, sadece kolaylık değil aynı zamanda doğruluk ve derinlik de kazanır.” diye konuştu.

Program kapsamında Kütüphaneci Onur Selçin, KBÜ kütüphanesinin sunduğu hizmetler ve elektronik veri tabanlarının etkin kullanımına ilişkin sunum yaptı. Katılımcılara, akademik araştırmalarda doğru arama teknikleri, makale ve dergi taramaları ile bilimsel kaynakların değerlendirilmesine yönelik bilgiler aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin