Haber Merkezi tarafından
23 Mayıs, 2025 18:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

AK Parti Karabük heyeti, tren garının taşınacağı Kızılcaören’de incelemelerde bulundu

AK Parti heyeti, mevcut tren garının taşınacağı Kızılcaören’de yürütülen kamulaştırma ve teknik çalışmaları yerinde inceledi.

Karabük’te şehir merkezinde bulunan mevcut tren garının, ulaşım ve kent estetiği açısından daha uygun bir konuma taşınması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Kızılcaören bölgesine yapılması planlanan yeni gar sahasında saha incelemesi gerçekleştirildi. AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, planlanan alanı yerinde değerlendirerek teknik süreçlere ilişkin bilgi aldı.

Heyet, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen kamulaştırma süreci ile yeni gar alanına ilişkin teknik çalışmaları yerinde değerlendirdi. Proje kapsamında şehir merkezinde boşalacak mevcut gar sahasının yeşil alan ve sosyal donatıya dönüştürülerek halkın kullanımına sunulması hedefleniyor.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, proje hakkında yaptığı değerlendirmede, “AK Parti belediyeciliği şehirlere sadece hizmet değil, vizyon da kazandırır. Bu projeyle şehir merkezindeki trafik yükü azalacak, vatandaşlarımız yeşil alanlara kavuşacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Karabük Milletvekili Cem Şahin ise, “Karabük’te uzun süredir planlanan bu önemli adım artık somutlaştı. Şehrimizin merkezinde yapılacak bu dönüşüm çok önemli. Yakından takip ediyoruz.” dedi.

Milletvekili Ali Keskinkılıç da, “Kızılcaören’de kurulacak yeni gar alanı, şehir içi trafiği rahatlatmanın ötesinde, planlı kentleşme anlayışımızın temel taşı olacak.” açıklamasında bulundu.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise “Şehir merkezinde boşalan gar sahası, sosyal donatı alanlarına, yeşil parklara ve yürüyüş yollarına dönüştürülecek. Bu önemli dönüşümün ilk adımını hep birlikte atıyoruz.” diyerek projeye destek veren tüm yetkililere teşekkür etti.

blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ekim, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yüksel Yıldırım’dan galibiyet sonrası iddialı açıklamalar: “Hedef ilk 8”

Samsunspor Kulübü Lideri Yüksel Yıldırım, Dinamo Kiev galibiyetinin akabinde Avrupa’da maksat büyüttüklerini söyleyerek, "İlk sekizde bitirmeyi hedefliyoruz şimdi" dedi.
UEFA Konferans Ligi’nin 2. haftasında Samsunspor, alanında karşılaştığı Ukrayna takımı Dinamo Kiev’i 3-0 mağlup etti. Maçın ardından Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yıldırım, kuvvetli Dinamo Kiev maçına 1-0’lık galibiyete bile razı olduğunu belirterek, "Gerçekten 1-0’a da razıydım. Lakin sonra Dinamo Kiev üzere, Şampiyonlar Ligi’nden elenerek gelmiş, yıllarca Avrupa arenasında oynamış bir rakibi 3-0 net skorla yendik. Bundan evvelki maçımız da Legia Varşova’ya karşıydı, o da zordu. Birinci iki maçta hiç gol yemedik, dört gol attık. Bu, benim ve idare takımımın kimi şeyleri yanlışsız yaptığını gösteriyor" diye konuştu.
Avrupa gayelerini büyüttüklerini kaydeden Yıldırım, "Samsun’un burada amacı var. Biz bu gaye için kadroyu kurduk. Hem ligde hem Avrupa’da. Avrupa’daki birinci gayemiz son 24’e, sonra son 16’ya kalmaktı. Tahminen bu türlü giderse biz artık birinci 8’de bitirmeyi hedefliyoruz. Maksadımızı büyüttük" sözlerini kullandı.
Türk ekiplerinin Avrupa’daki muvaffakiyetini pahalandıran Yüksel Yıldırım, "Bugün kervana biz de katıldık. Dün Galatasaray’ın 3-1, bugün Fenerbahçe’nin 1-0, Samsun’un da 3-0 net bir skorla galibiyeti. Ülkemize de 9 puan kazandırdı böylelikle 3 kadro. İnanılmaz mutluyuz" açıklamasında bulundu.
Taraftara da dayanağı için teşekkür eden Lider Yıldırım, "Sayımız azdı lakin 30 bin kişiyi aratmayacak bir takviye oldu. Buradan o büyük Samsun taraftarına inanan ve gecenin bu saati gelip bizi destekleyen hepsine tek tek teşekkür ediyorum" kelamlarına yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin