AK Parti İlçe Başkanları İstifa Etti - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Eylül, 2023 11:43 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti İlçe Başkanları İstifa Etti

 

AK Parti’de Belediye Başkan Adayı olmak isteyen Merkez ilçe Özkan Çetinkaya ve Yenice İlçe Başkanı Erdal Yirmibeş  ile İl Genel Meclis Adaylığı isteyen Eflani İlçe Başkanı Erdal Karaman ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu istifa etti.

AK Parti, 31 Mart 2024 tarhinde yapılacak olan yerel seçim çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de Belediye Başkan Adayı, İl Genel Meclisi Adayı olacak parti yöneticileri istifa etti

Karabük’e  gelen Bölge Koordinatörü, Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan”ın  gözetiminde, Karabük Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya ve tüm yönetimi, Yenice İlçe Başkanı Erdal Yirmibeş ile Yönetim Kurulu ve Eflani İlçe Başkanı Erdal Karaman ile yönetimi istifa ederek görevlerini bitirdiler.

Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Belediye Başkan Adaylığı, Erdal Yirmibeş ise Yenice Belediye Başkan Adaylığı için görevlerinden istifa ettiler. Eflani İlçe Başkanı Erdal Karaman ise İl Genel Meclis Üyeliğine aday olmak için istifa ederek, görevini sonlandırdı. Ayrıca Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu da istifa etti.

Öte yandan yeni ilçe başkanlarını belirlemek için temayül yoklaması yapıldı ve belirlenen üçer aday birkaç güne kadar AK Parti Genel Merkezine çağırılarak, yeni ilçe başkanları belirlenip, atamaları yapılacak.

Atamaları yapılan ilçe başkanları ise yönetim kurulu üyelerini belirleyecek.

“GÖNÜL BİRLİĞİYLE ALDIĞIMIZ KARARLA İSTİFA EDİYORUM”

AK Parti Merkez İlçe başkanlığından istifa eden Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti gibi büyük bir siyasi oluşumun içersinde yer alarak sizlerin teveccühü ve desteğiyle çalışmaktan onur duyduğum AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanlığı görevimden gönül birliğiyle aldığımız karar sonucunda istifa ediyorum.

Genel Başkanımıza, İl Başkanımıza, Milletvekillerimize, Merkez İlçe teşkilat kademelerine ve tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimi iletiyorum.

Mevkiden makama, ilişkiler ağından imkanlara kadar her şey gelir geçer, meziyet ve şahsiyet kalır. Emek ziyan olmaz. Eser unutulmaz. İzzet solmaz. Unutulmayacak eser, meziyet, şahsiyet ve hoş bir sada bırakabildiysek bizim için pek iyi bir vedadır.  Daima omuz omuza, birlik, beraberlik ve izzetle kalın. AK Parti ailesine ve hemşehrilemize saygılarımla.” (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin