Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Kasım, 2021 10:35 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti İl Başkanından Özçelik İş  Sendikasına 8 Kasım Ziyareti

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, 8 Kasım 1994 eylemlerinin 27. Yıl dönümü ile ilgili Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığını ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanının ziyaretinde Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel de bulundu.

AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ile bir süre sohbet eden Özçelik İş Sendikası  Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel ile Şube Başkanı Kenan Yılmaz, bu tarihi ve önemli günü unutmadığından, 8 Kasım münasebetiyle sendikaya yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ettiler.

AK Parti İl Başkanı  İsmail Altınöz yaptığı konuşmada; “8 Kasım 1994, Karabük için unutulmaması gereken, unutturulmaması gereken bir tarihtir. Bir kentin varoluş nedeni olan Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kapatılma kararına karşı tek vücut olup verdiği mücadele, yine bu kentin tarihinde yerini almıştır. 27 yıl önce bu mücadeleye öncülük eden Özçelik İş Sendikası, şehrimizin o günden bu yana önemli bir yapı taşıdır.

AK Parti olarak bizlerde başta Kardemir işçisinin ve onun temsilcisi Özçelik İş Sendikasının her zaman yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Altınöz’ün bu önemli günde sendika şubesine yaptığı ziyaretin ayrı bir anlam taşıdığını belirten Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel de “Sayın il başkanımızın bu anlamlı ziyareti bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Her zaman çelik işçisinin yanında yer alan sayın il başkanımızın üyelerimize ve bize gösterdiği ilginin artarak devam ettiğini görmek bizi daha da güçlendiriyor. 8 Kasım gibi Karabük şehrinin tarih sayfalarında yerini aldığı bugünü hep hatırlayacağız ve hatırlatacağız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda 4 ayda 8 bin 800 kisiye afet bilinci kazandirildi sIAqYuyQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 4 ayda 8 bin 800 kişiye afet bilinci kazandırıldı

Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2026 yılının ilk dört ayında gerçekleştirilen eğitimlerle 8 bin 800 vatandaşa afet bilinci kazandırıldı.

Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü verdiği eğitimlerle vatandaşları afetlere karşı bilinçlendirmeye devam ediyor. Bu çerçevede 2026 yılının ilk dört ayında düzenlenen 107 eğitimde 8 bin 800 vatandaşı bilinçlendirdi. Afetlere dirençli toplum oluşturma hedefi doğrultusunda düzenlenen eğitimlerde, afet farkındalık, yangın farkındalık ve uygulama eğitimleri başta olmak üzere enkazda arama kurtarma, KBRN farkındalık, çadır kurma, çığ farkındalık ve gönüllülük eğitimleri gibi birçok başlıkta faaliyet yürütüldü.

Afet farkındalık eğitimlerinde 3 bin 304 ,yangın farkındalık ve uygulama eğitimlerinde ise 2 bin 423 kişi bilgilendirildi. Eğitimlerde vatandaşlara deprem anında “çök-kapan-tutun” davranışı, yangın söndürme teknikleri, güvenli tahliye yöntemleri ve acil durumlarda doğru müdahale konularında hem teorik hem uygulamalı bilgiler verildi. Kastamonu’da son dört yılda gerçekleştirilen bin 100’den fazla eğitimde yaklaşık 190 binden fazla vatandaşın bilgilendirildiği belirtildi.

Afet ve acil durumlara müdahale kapasitesinin kurumsal düzeyde güçlendirilmesi amacıyla akreditasyon süreçlerine devam eden AFAD, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü OR-KUT, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerinin eğitim süreçlerine başladı.

Destek AFAD Gönüllülük Eğitimleri kapsamında son dört ayda 56 vatandaş da eğitimlerini başarıyla tamamlayarak kimlik almaya hak kazandı. Gönüllülük sisteminin güçlendirilmesiyle afet anında daha hızlı ve etkin müdahale edilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Yürütülen çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada, “Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hem bireysel farkındalığı artırmaya hem de kurumsal kapasiteyi geliştirmeye yönelik eğitim ve akreditasyon çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir. Kurum ve kuruluşlarımızdan gelen eğitim talepleri hızla cevaplandırılarak dirençli bir toplum olma yolunda ilerlenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin