Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mayıs, 2014 15:16 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar: “Biz böyle bir konu ile taraf değiliz, konun hiçbir tarafında yokuz”

AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar, KARDEMİR A.Ş. çalışan MHP Belediye Meclis Üyesi üç Birim Müdürünün görevden alınmasında partisinin ilgisinin olduğu şeklindeki haberlere cevap vererek, “Biz böyle bir konu ile taraf değiliz, konun hiçbir tarafından yokuz” dedi.

AK Parti İL Başkanı Ömer Ayar yaptığı açıklamada, “Yerel seçim yapıldı bitti, halkı tercihi kullandı halkın bu tercihine hepimiz saygı duymalıyız. Belediye meclisi üyesi seçilmiş arkadaşlarımız özel bir sektörde çalışıyorlar ekmek parası peşinde, kendi gelecekleri için mücadele ediyorlar. Seçilmişler olmuş bitmiş bu tür bir yapı ile ilgili kim neden bir baskı içerisinde olsun. MHP’nin belediye meclis üyesi sayısı belli, Ak Partinin Belediye Meclis üyesi sayısı belli bu saatten sonra sayısal anlamda bir değişim olması mümkün değil. O arkadaşlar orada yönetici olmuş veya olmamışlar bu saatten sonra siyaseten ne tür etkisi olur ki biz böyle bir konuda siyasi baskı içerisinde olalım. Biz böyle bir konu ile taraf değiliz, konun hiçbir tarafından yokuz. Karabük Belediyesi ve Kardemir birer taraftır bu sorunları oturarak kendileri çözebilirler ve çözmek durumdadırlar. Bu tür eylemlerden zaten siyasi bir sonuç beklemek zaten çok anlamsız. Ne kadar düşünürseniz düşünün bundan siyasi bir anlam çıkmaz. Ben ekmek peşinde olan arkadaşlarımıza saygı duyuyorum. O arkadaşların görevden alınması bizim uzaktan veya yakından zerre kadar ilgisi yoktur. Böyle bir süreç içerisinde asla olmayız, Kardemir’den üç arkadaşın görevden alınmasının altından nasıl bir siyasi anlam çıkar ben çözemiyorum. Biz bu konuya muhatap sunduğumuz ile ilgili biz yazı veya bir açıklama okumadım. Basın mensupları olarak sizler soruduğunuz için cevap veriyorum buna ben. Bu konu ile ilgili biz muhatap değiliz, muhatap olmak arzusunda da değiliz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
swws
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük’te Kurban Bayramı Tedbirleri Alındı

Karabük’te Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi için güvenlik güçleri tarafından tüm tedbirler alındı. Bayram Namazı 05.57’de kılınacak, bayramlaşma programı ise Bayramın ikinci günü Yenişehir Havuzlu Bahçede saat 12.00’de yapılacak

Karabük’te vatandaşların sağlıklı, huzur ve güvenli bir şekilde Kurban Bayramı geçirmesi için emniyet birimleri tarafından tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.

27 Mayıs Çarşamba  günü  idrak edeceğimiz Kurban Bayramı nedeniyle Karabük il genelinde Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından halkın huzur içinde bir bayram geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemler alındı.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada;  Karabük halkının huzurlu, güvenli ve iyi bir bayram tatili geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemlerin alındığı açıklandı. Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından vatandaşların, Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri amacıyla tedbirler alındığı kaydedildi. Polis sorumluluk alanı dışında kalan sahada gerekli önlemler İl Jandarma Komutanlığınca alınacak.

Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan il merkezinden ilçelere ve ilçeler arasındaki trafik akışını rahatlatıcı gerekli önlemler alınacak. Gerekirse ek güvenlik tedbirleri de alınacak. Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan şehir içi ve şehirlerarası trafiğini rahatlatacak otobüs terminali ve garda gerekli ek önlemler alınacak.

KURBANLIK HAYVAN DENETİMLERİ

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Belediye Zabıtası gibi tüm kolluk kuvvetleri sıkı bir işbirliği ve koordinasyon halinde olacak, kaçak hayvan hareketlerine karşı düzenlenen yol kontrol ve denetimlerin sayısı artırılacak. İl ve ilçeler arası sevki talep edilen fakat kümelenerek tanımlanmamış, veri tabanına kaydedilmemiş ve yanlarında pasaportları bulunmayan kurbanlık sığır cinsi hayvanların sevklerine izin verilmeyecek. Hayvanların nakil vasıtalarına aşırı yüklenmelerine, nakliye sırasında yaralanma veya gereksiz yere acı ve ıstırap çekmelerine neden olabilecek nakil vasıtaları ile sevklerine izin verilmeyecek.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ TEDBİRLERİ

Kurban Bayramı öncesinde ve Kurban Bayramı süresince Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün sorumluluğunda ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlerinin koordinasyonunda İl ve İlçe Müdürlüklerinde yeterli sayıda araç ile nöbetçi veteriner hekimler görevlendirilecek.

Kurbanlık kesimi yapılacak özel işletmeler belirlenecek ve denetlemesi yapılacak.

Kurbanlık hayvan satış yerleri Belediye ile müşterek olarak her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez usulüne uygun olarak temizlenerek dezenfekte edilecek.

SAĞLIK HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Bayram tatili süresince hastanelerde nöbetçi doktor ve yeteri kadar yardımcı sağlık personeli bulundurulacak. Nöbetçi eczanelerin tespiti ile açık bulundurulmaları sağlanacak. Yeteri kadar ambulans ve şoför tefriki ile diğer tedbirler İl Sağlık Müdürlüğünce bir plan dahilinde hazırlanacak.

BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Kurban Bayramı nedeniyle Belediye Başkanlığınca zabıta, itfaiye, temizlik ve su hizmetleri ile piyasa ve işyerlerinin denetim konuları hususundaki çalışmalar özel olarak, fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odaları ile iş birliğine gidilecek. Belediye otobüsleri geç vakitlere kadar ulaşımı sağlayacak, Defterdarlık tarafından eğlence yerlerinin denetimi, Vergi Denetmenlerince sağlanacak. Enerjisa tarafından şehre kesintisiz ve yeterli güçte elektrik verilmesi için gereken önlemler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara ve elektrik kesintilerine karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. PTT Baş Müdürlüğü tarafından vatandaşların haberleşme hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için uygun görülecek tedbirler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. Belirtilen konuların yanında her kurum kendi alanına giren hususlarda ihtiyaç duyulması halinde ilave tedbirleri alacak ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmeyecek.

İLGİLİ BİRİMLER 24 SAAT GÖREVDE OLACAK

Kurban Bayramı süresince Karabük Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerin 24 saat görev yapacakları, herhangi bir olayda ise vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunabilecekleri belirtildi. Belediye Birimlerinin 24 saat çalışacak ve Belediyeyi ilgilendiren konularda yine 112 Acil Çağrı merkezinin aranabileceği belirtildi.  Vatandaşlardan  ayrıca, herhangi bir yangın olayında da  112 Acil Çağrı Merkezi aramaları istendi. Kaymakamlıklarca, Kurban  Bayramı nedeniyle vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik benzer önlemler ilçeler itibariyle planlanacak.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI BAYRAMIN 2. GÜNÜ YAPILACAK

Kurban Bayramında Karabük’te  yapılacak olan resmi bayramlaşma töreni ise Bayramın 2. günü olan 28 Mayıs Perşembe günü  saat 12.00’de Yenişehir Havuzlu Bahçede yapılacak. Bayramlaşma programına; Karabük Valisi Oktay Çağatay başta olmak üzere Milletvekilleri ve İl Protokolü ile vatandaşlar katılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin