Reklam
Reklam
675be5bfb6aa5
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
13 Aralık, 2024 10:44 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti Heyetinden Ankara Temasları

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, beraberinde AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile birlikte Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu.

Heyet, ilk olarak Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu ziyaret ederek Karabük’ün sağlık yatırımları ve ihtiyaçları konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya gelerek Karabük’teki adalet hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik konular ve projeler ele alındı.

Temaslar kapsamında ayrıca Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert ile de bir görüşme gerçekleştirildi. Bu ziyarette, sağlık emekçilerinin hakları, çalışma koşulları ve sendikal işbirliğinin önemi vurgulandı.

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Merkezi ziyaretinde Öz Sağlık-İş Sendikası Karabük Şubeside hazır bulundu.

AK Parti İl Başkanı Salt, ziyaretlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Karabük’ümüzün ihtiyaçlarını ve projelerini hem Bakanlarımıza hem de ilgili kurumlara ileterek çözümler üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ankara’daki temaslarımızın Karabük’e hayırlı sonuçlar getireceğine inanıyoruz.” dedi.

Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç da Karabük’ün kalkınması ve vatandaşların beklentilerinin karşılanması adına yoğun bir mesai harcadıklarını ifade etti.

Gerçekleştirilen ziyaretlere AK Parti Karabük İl Başkan Yardımcısı Mehmet Deligöz’de eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
teknofestte ikinci olan artvin fen lisesi ogrencileri roket projesiyle bu yil birinciligi hedefliyor 4CKcDmDJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor

Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.

Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin