AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Keşir’den haşema ile havuza alınmama olayına tepki - Karabük Haber Postası
ak parti genel merkez kadin kollari baskani kesirden hasema ile havuza alinmama olayina tepki JRc4a7QP jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Keşir’den haşema ile havuza alınmama olayına tepki

DÜZCE(İHA) – AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, haşema ile havuza alınmama olayına tepki göstererek, “Okulda, işte, sokakta, evde, denizde ya da havuzda kadın ne giyeceğine kendi karar verir” dedi.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde haşema ile havuza alınmama olayına bir tepki de AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’den geldi. Keşir, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sene olmuş 2024, hala tek derdiniz kadınların kılık kıyafeti, ne giyeceği, ne giymeyeceği? Okulda, işte, sokakta, evde, denizde ya da havuzda kadın ne giyeceğine kendi karar verir. Saygı duymayı öğreneceksiniz. Üsteli, Akçakoca’da mülkiyetine ortak olduğu havuzda yapılan mülkiyet hakkının ihlali, özel hayata müdahale ve ayrımcılık suçudur. Bu bağnazlık, bu zorbalık kabul edilemez” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turk dunyasi belgesel film festivali icin basvurular basladi HpqP1eGC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali için başvurular başladı

Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ) paydaş üniversiteleri arasında yer aldığı Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin 11’incisi için başvurular başladı.

Türk Dünyası’nın kültürel mirasını korumak ve uluslararası alanda tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde son başvuru tarihi 30 Haziran 2026 olarak açıklandı.

Bu yıl “Köklü Kültür, Güçlü Gelecek” temasıyla gerçekleştirilecek festival, Türk Dünyası’nın tarihi ve kültürel zenginliğini belgesel sinema aracılığıyla görünür kılmayı hedefliyor.

Festival kapsamında geçmişten bugüne uzanan ortak değerlerin kayıt altına alınması ve gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor.

Karabük Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üniversite, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşunun iş birliğiyle Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik; Türkiye ile birlikte Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya ve Türkmenistan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Tataristan, Çuvaşistan, Başkurdistan, Dağıstan, Hakasya, Tuva, Yakutistan, Gagavuzya ve Kırım gibi özerk Türk cumhuriyetleri ve akraba topluluklar da festivale destek verecek.

Festival; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TÜRKSOY, TİKA, YTB ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından destekleniyor. TRT Avaz başta olmak üzere çeşitli televizyon kanalları da medya ortakları arasında yer alıyor.

Belgesel film yapımcıları için başvuru süreci 30 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin