AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur: “Vesayetçilerin anayasasından kurtularak yeni, sivil ve katılımcı bir anayasayı bu millete borçluyuz” - Karabük Haber Postası
ak parti genel baskan yardimcisi uygur vesayetcilerin anayasasindan kurtularak yeni sivil ve katilimci bir aZgM8TM6 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur: “Vesayetçilerin anayasasından kurtularak yeni, sivil ve katılımcı bir anayasayı bu millete borçluyuz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı MYK Üyesi Belgin Uygur, yeni, sivil ve katılımcı bir anayasayı bu millete borçlu olduklarını söyledi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından “Kastamonu İçin Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları” toplantısı gerçekleştirildi. Kastamonu’da bir düğün salonunda yapılan toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı MYK Üyesi Belgin Uygur, “Bugün AK Parti Genel Merkezi’nin düzenlediği ve Türkiye’nin 81 ili ile tüm ilçelerini kapsayan ’Türkiye Buluşmaları’ kapsamında evliyalar şehri Kastamonu’da bulunuyoruz. Kastamonu’ya gelmek bana daha öncesinde kısmet olmamıştı. Ama bugün şehrin tarihi dokusunu olduğu gibi koruyan o manevi iklimi iliklerimize kadar hissettiğimiz, insanı ve insanının gönlünün güzel olduğu bu şehirde yoğun programlar gerçekleştirdik. Hem merkezde hem de 10 ilçemizde farklı illerden gelen milletvekillerimiz de vardı. Bütün milletvekillerimiz ve MYK üyelerimiz, teşkilatımızla birlikte programlar gerçekleştirdi. Milletimizin her bir ferdi ile bundan önce olduğu gibi hemhal olmaya bugün de devam ettik. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bundan sonrada yine milletimizle birlikte ve beraber olmaya devam edeceğiz” dedi.

“AK Parti gücünü milletten alıyor”

AK Parti’nin gücünü milletten aldığını belirten Uygur, “Milletin kurduğu bir parti bizler sadece tabelasını astık. Milletin taleplerine göre yolunu çizen parti. Dava anlayışımızda, istişare kültürümüzde son derece önem veren, istişareyi hiç eksik etmeyen partimiz, hem sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile milletimizin her bir ferdi ile her daim birlikte olmaya, hemhal olmaya gayret eden, bunu düstur eden bir siyasi harekettir. Bu doğrultuda milletimizin güçlü desteği ile 3 Kasım 2002’den itibaren girdiğimiz seçimlerde milletimiz güçlü desteğini hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem partimize hem Cumhur İttifakı olarak gösterdi ve göstermeye de devam ediyor” diye konuştu.

“Vesayetçilerin anayasasından kurtularak yeni, sivil ve katılımcı bir anayasayı bu millete borçluyuz”

Vesayetçilerin anayasasından kurtularak yeni, sivil ve katılımcı bir anayasayı millete borçlu olduklarını söyleyen Uygur, “Hak ve özgürlükler anlamında 28 Şubat sürecinden bu zamana kadar vesayetle mücadele ederek hep ifade ettiğimiz gibi gittiğimiz yol dikensiz değil. Vesayetle mücadele ederek, partimize açılan kapatma davasıyla, 367 darbesiyle, e-muhtıralarla, Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık yargı darbesiyle, en sonunda vatanımıza, milletimize ve istiklalimize kast eden 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü akamete uğratarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın ’Ben milletin iradesi üzerinde bir irade tanımadım bu zamana kadar’ demesiyle milletimizin hem kendi iradesine hem seçilmiş hükümetine, vatanına, bayrağına ve toprağına, istikbaline ve istiklaline sahip çıkmasıyla mücadele ederek o vesayet günlerine son verdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de o darbecilerin, cuntacıların yapmış olduğu o anayasasından da kurtularak yeni, sivil ve katılımcı bir anayasayı bu millete borcumuz bulunuyor. O anayasayı da en geniş mutabakatla inşallah gerçekleştirmek bize nasip olacak. Heybemiz dolu bir şekilde hep hak ve özgürlükler noktasındaki kazanımlarımızla her alanda savunma sanayimizle, sağlıktan, ulaşımdan, milli eğitimden, gençlik spordan bütün hizmetlerimizi o yaşadığımız pandemiye, doğal afetlere, 11 ilimizi etkileyen o büyük depreme, Kastamonu’muzun de en derin şekilde etkilendiği sel felaketine rağmen güçlü bir şekilde devletimizin, kurumlarımızın, bakanlıklarımızın bütün imkanlarını milletimizin emrine vermek ve milletimizin o sıkıntılarının giderilmesi noktasında ilk andan itibaren devletimizin bütün kuruluşlarıyla birlikte her daim milletimizin yanında olarak güçlü bir şekilde sizlerin desteğiyle 14 ve 28 Mayıs’ta yine o güçlü destekle yolumuza devam ettik. Milletten gelen sese, milletin iradesine her daim başımızın üzerinde dedik ya, tabii ki de milletten gelen sese, milletimizin bizlere vermiş olduğu mesaja da kulaklarımızı asla tıkamıyoruz. Milletimizin iradesi sandığa tecelli ettiği andan itibaren, milletin iradesi ne gerektiriyorsa, millet bizlere hangi mesajları verdiyse onları en doğru şekilde okuyup inşallah yine milletimizle birlikte güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci ile AK Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, AK Parti MYK Üyesi Hülya Terzioğlu ile çeşitli illerden gelen AK Partili 20 milletvekili ve sivil toplum kuruşu temsilcileri katıldı. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde nevruz coskusu QiNFHwht
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde Nevruz coşkusu

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen Nevruz Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Kastamonu Üniversitesi tarafından Nevruz Şenliği düzenlendi. Etkinlik, Kuzeykent Bayrak Anıtı’ndan Kastamonu Üniversitesi Etkinlik Alanı’na kadar gerçekleştirilen bayrak yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşün sonunda etkinlik alanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi. Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Kastamonu Üniversitesi Kültür, Sanat, Uygulama ve Araştırma Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Zeki Gürel, nevruzun Türk milleti için Ergenekon’dan çıkışı temsil eden milli bir bayram olduğunu ifade etti. Gürel, bu özel günün dil, din ve coğrafya fark etmeksizin barışın, kardeşliğin ve kültürel birlikteliğin simgesi olduğunu vurguladı.

Daha sonra uluslararası öğrenciler sahne alarak kültürel zenginliği yansıtan gösteriler sundu. Kazakistanlı öğrencilerin “Dombra” performansı büyük beğeni toplarken, Azerbaycanlı öğrencilerin dans gösterisi izleyicilerden alkış aldı. Endonezyalı ve Filipinli öğrencilerin sergilediği geleneksel danslar programa renk kattı. Son olarak Raksan Halk Dansları Topluluğu’nun halk oyunları gösterisi ise katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Gösterilerin ardından nevruz ateşi yakıldı. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın da katılımıyla protokol üyeleri ateşin üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladı. Rektör Topal ve beraberindeki heyet örs üzerinde demir dövdü.

Etkinlikte yabanco öğrenciler, yöresel yemeklerini misafirlere ikram etti. Programın devamında ise Prof. Dr. Sıtkı Akarsu öncülüğünde Müzikoloji Bölümü öğrencileri tarafından konser verildi.

Etkinliğe katılan Sevde Gül, “Gayet güzel bir etkinlik olmuş, eğleniyoruz. Üniversitemiz bununla alakalı konferansta düzenledi. Kültürümüzün devamı açısından nevruz ve Hıdırellez etkinliklerinin devamının olması gerekiyor. Gençlerimizin bilinçlenmesi gerekiyor” dedi.

Azerbaycanlı öğrenci Elyaf Kasımı da, “Nevruzu çok güzel kutluyoruz. Azerbaycan’ın yöresel yemeklerini tanıtıyoruz. Eğleniyorum, çok güzel etkinlik geçiyor” diye konuştu.

Programa Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. M. Öztürk Akcaoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Turgay Atsız ile çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin