Karabük Postası tarafından
24 Eylül, 2018 14:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

AK Parti Gençlik Kolları’ndan Afganlı ailelere ziyaret

AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları, ülkelerinde yaşanan savaştan dolayı Türkiye’ye gelen Afganistanlı aileleri ziyaret ederek, çocukları sevindirdi. AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Şahin ve parti üyeleri, Afganistan’daki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelip Karabük’e yerleşen Afganistanlı aileleri ziyaret etti. Şahin, pasta ve çeşitli hediyeler ile çocukları sevindirdi. Abbas adlı çocuk, savaştan dolayı 2 yıl önce Türkiye’ye geldiklerini, Şahin ve üyelerinin sürprizinden dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, “Okula gidiyorum, Türkçe öğrendim, matematik var. En çok sevdiğim ders matematik. Büyüyünce polis olmak istiyorum. Çünkü polis ve askeri seviyorum” ifadelerini kullandı. Kendisine pasta sürprizi yapıldığını fakat bunu hatırlamadığını dile getiren Zehra’nın ise büyüyünce polis ve jandarma olmak istediğini söylemesi gülümsetti. Zehra, savaş bittiğinde ülkesine dönmek istediğini belirtti. “BİR TÜRK BEKLENENDİR, UMUTTUR” İki aydır aile ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirten Hasan Şahin, "Kendi ülkesinde zulme maruz kalan kardeşlerimiz, gerekse bu vatan toprakları üzerinde yaşayan kardeşlerimizi ziyaret ederek sevgi bağımızı kuvvetlendiriyoruz. İl Gençlik Kolları olarak bir olalım iri olalım diyoruz. Bizim gayemiz kardeşlerimizin dertlerine, çocuklarımızın sevinçlerine ortak olmak. Ailelerimizi ziyaret edip yaralarına merhem olmak. Biz Müslüman Türkler olarak biliyoruz ki bir Türk, bir din, mezhep olmaktan daha fazlasıdır. Türk olmak bir duruştur, bir karakter ve şahsiyettir. Şahsiyet ise söylemlerle değil, duruşlarla belli olur. Türk beklenendir, umuttur. Zulmün sel olduğu bu dünyada mazlumlara Nuh gemisi olan Türkiye’yi bir dağın zirvesine koyacaktır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ağustos, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Otomobil, yaya geçidinde duran araca böyle çarptı: 2 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde yaya geçidinde duran araca arttan çarpan arabadaki 2 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Kaza, Çorum Caddesi üzerinde Selin Şahin Ortaokulu önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, sanayi istikametinden meydan tarafına seyreden Alisya Zuriye Ş. yönetimindeki 06 S 8429 plakalı araba, yaya geçidinde bir vatandaşa yol vermek için durdu. Birebir istikamette ilerleyen Yasin Y. idaresindeki 19 AGE 106 plakalı araba, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle öndeki araca çarptı. O anlar bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Çarpmanın tesiriyle Yasin Y. ile yanında yolcu olarak bulunan Vahide Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sıhhat, polis ve jandarma grupları sevk edildi. Yaralılar, birinci müdahalenin akabinde Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin