AK Parti Gençlik Kolları’ndan Afganlı ailelere ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Eylül, 2018 14:15 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti Gençlik Kolları’ndan Afganlı ailelere ziyaret

AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları, ülkelerinde yaşanan savaştan dolayı Türkiye’ye gelen Afganistanlı aileleri ziyaret ederek, çocukları sevindirdi.
AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Şahin ve parti üyeleri, Afganistan’daki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelip Karabük’e yerleşen Afganistanlı aileleri ziyaret etti. Şahin, pasta ve çeşitli hediyeler ile çocukları sevindirdi. Abbas adlı çocuk, savaştan dolayı 2 yıl önce Türkiye’ye geldiklerini, Şahin ve üyelerinin sürprizinden dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, “Okula gidiyorum, Türkçe öğrendim, matematik var. En çok sevdiğim ders matematik. Büyüyünce polis olmak istiyorum. Çünkü polis ve askeri seviyorum” ifadelerini kullandı.
Kendisine pasta sürprizi yapıldığını fakat bunu hatırlamadığını dile getiren Zehra’nın ise büyüyünce polis ve jandarma olmak istediğini söylemesi gülümsetti. Zehra, savaş bittiğinde ülkesine dönmek istediğini belirtti.
“BİR TÜRK BEKLENENDİR, UMUTTUR”
İki aydır aile ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirten Hasan Şahin, “Kendi ülkesinde zulme maruz kalan kardeşlerimiz, gerekse bu vatan toprakları üzerinde yaşayan kardeşlerimizi ziyaret ederek sevgi bağımızı kuvvetlendiriyoruz. İl Gençlik Kolları olarak bir olalım iri olalım diyoruz. Bizim gayemiz kardeşlerimizin dertlerine, çocuklarımızın sevinçlerine ortak olmak. Ailelerimizi ziyaret edip yaralarına merhem olmak. Biz Müslüman Türkler olarak biliyoruz ki bir Türk, bir din, mezhep olmaktan daha fazlasıdır. Türk olmak bir duruştur, bir karakter ve şahsiyettir. Şahsiyet ise söylemlerle değil, duruşlarla belli olur. Türk beklenendir, umuttur. Zulmün sel olduğu bu dünyada mazlumlara Nuh gemisi olan Türkiye’yi bir dağın zirvesine koyacaktır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
CACACACACA 1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
18 Mart, 2026 09:00 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 17.03.2026 15:27
0
0

GEÇİLMEZ DESTAN 111 YAŞINDA

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

Dünya savaş tarihine altın harflerle yazılan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun benzersiz cesareti ve kahramanlığıyla kazanılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Karabük’te de kutlanacak. Milletimizin birlik ve beraberliğinin en büyük sembollerinden olan zaferin yıl dönümünde, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz de dualarla yad edilecek.

18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında Karabük’te düzenlenecek program, saat 10.00’da Şehitler Anıtı’nda gerçekleştirilecek resmi törenle başlayacak. Törende protokol tarafından çelenk sunumu yapılacak, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacak. Program çerçevesinde saygı atışı icra edilecek, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılacak ve öğrenciler tarafından şiirler seslendirilecek. Törenin sonunda şehit kabirleri ziyaret edilerek karanfiller bırakılacak ve dualar edilecek.

Anma programı öğle saatlerinde de devam edecek. Saat 12.30’da Çamlık Camii’nde şehitler için mevlit programı düzenlenecek. Günün son etkinliği ise saat 14.00’te 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek tiyatral oratoryo gösterisi olacak. Programda, Çanakkale ruhunu yansıtan sahne performanslarıyla katılımcılara duygu dolu anlar yaşatılması bekleniyor.

MİLLETİN ORTAK HAFIZASI: ÇANAKKALE RUHU

Kendisinden kat kat üstün donanımlı ordulara karşı iman, azim ve vatan sevgisiyle direnen Türk milletinin yazdığı Çanakkale destanı, sadece bir askeri zafer değil; aynı zamanda ulusal birlik ve beraberliğin en güçlü ifadesi olarak öne çıkıyor. “Çanakkale geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdıran bu büyük mücadele, aradan geçen 111 yıla rağmen milletin ortak hafızasındaki canlılığını koruyor.

ŞEHİTLERE VEFA, TARİHE SAYGI

Karabük’te düzenlenecek anma etkinlikleriyle, aziz şehitlerin hatırası bir kez daha minnet ve saygıyla yad edilecek. Yetkililer, tüm vatandaşları düzenlenecek programlara katılarak bu anlamlı günde birlik ve beraberlik ruhunu paylaşmaya davet etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin