Reklam
Reklam
AKPARTI
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
24 Şubat, 2025 16:11 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi’ne Karabük’ten Yoğun Katılım

AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara Spor Salonu’nda büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, kullanılan 1547 geçerli oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi.

AK Parti Karabük teşkilatları da kongreye yoğun katılım sağladı. Karabük’ten AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Üst Kurul Delegeleri, Karabük İl ve İlçe Teşkilatları, kadın ve gençlik kolları teşkilatları, belediye meclis üyeleri ve partililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteklerini göstermek için Ankara’da yerlerini aldı.

“AK PARTİ, TÜRKİYE’NİN YARINLARINA YÖN VEREN EN BÜYÜK DEMOKRATİK GÜÇ”

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, kongre sonrası yaptığı değerlendirmede, kongrenin büyük bir coşku içinde geçtiğini belirterek şunları söyledi:

“Ankara’da çok coşkulu bir biçimde gerçekleştirilen AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi ile birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 1547 geçerli oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi.

Kurulduğu günden itibaren Türk siyasetinin merkezinde olan, farklı düşünce ve yaşam tarzlarına sahip kitlelerin seçmeni olduğu, 11 milyonu aşkın üyesiyle dünya demokrasisinde eşine az rastlanır bir teşkilat kapasitesine ve kalitesine sahip AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yoluna önemli bir yenilenme, değişim ve dönüşüm iradesi ortaya koyarak devam ediyor.

Ülkemizin, bölgemizin ve dünyamızın sorunlarının farkında olan, bu sorunlara titizlikle eğilen ve en adil, barışçıl ve etkili çözümleri bulmayı kendine şiar edinmiş bir kadro yapısıyla AK Parti, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’nin yarınlarına önemli katkılar sunacak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı mücadelesinin ardındaki en önemli demokratik güç olacaktır.”

KARABÜK TEŞKİLATLARI KONGREDE TAM KADRO YER ALDI

AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi’ne 100 binden fazla katılımcı katıldı. Karabük’ten de büyük bir katılım gerçekleşti. AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’ın öncülüğünde Karabük teşkilatları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek olmak ve kongrenin heyecanına ortak olmak için Ankara’da bir araya geldi.

Kongreye, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Üst Kurul Delegeleri, İl ve İlçe Teşkilatları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili ile Karabük’ten 500 kişilik katılımcı katıldı.

AK PARTİ KARABÜK TEŞKİLATINDAN TEŞEKKÜR MESAJI

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, kongrede görev alan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

“8. Olağan Büyük Kongre’nin AK Parti ve Türkiye’miz için hayırlara vesile olmasını diliyor; Merkez Yürütme Kurulu’na, Merkez Karar Yönetim Kurulu’na, Merkez Disiplin Kurulu’na, Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu’na, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’na, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları kurullarına seçilen herkesi canıgönülden tebrik ediyorum.

Gecesinden gündüzünden, işinden gücünden, ailesinden feragat edip Recep Tayyip Erdoğan’ın davasına ve demokrasi mücadelesine omuz veren tüm kardeşlerimi selamlıyorum.”

AK Parti Karabük teşkilatları, büyük kongrenin ardından Karabük’e dönerek, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin