blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Eylül, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

AJet’in rötar rekoru kırdığı uçuşta yolcu olan Rizeli tepkisini böyle dile getirdi

Türk Hava Yolları’na ait bölgesel havayolu şirketi olan AJet’in, İstanbul-Rize seferinde peş peşe 6 kez rötar meydana geldi. Rötarlı uçuşun yolcularından Mehmet Tüysüz, yaşadıkları mağduriyeti anlattı.
AJet’in, Pazartesi gerçekleştirdiği ve saat 11.00 olarak belirlenen İstanbul-Rize seferinde peş peşe 6 kez rötar meydana geldi. Saat 11.00’da gerçekleşmesi planlanan Rize-Artvin Havalimanı uçuşunun önce 17.30, ardından 18.10, sonra da 18.30’a ertelendiği öğrenildi. Ancak uçuş saati tekrar değişti ve 18.30 olan uçuş saati 19.30’a, daha sonra ise saat 22.00’ye ertelendi. Yolcular, sürekli değişen uçuş saatleri nedeniyle hava yolu şirketine tepki gösterdi. O anlar bazı yolcular tarafından cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı. Saat 22.00’de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkış yapan uçak saat 23.45 sıralarında Rize-Artvin Havalimanı’na inişini gerçekleştirdi. Rötar yapan uçağın yolcularından olan Mehmet Tüysüz, biraz zaman geçtikten sonra Rize’ye gitmek için başka bir uçaktan bilet aldı. Geç saatlere kadar bekleyen Tüysüz, artık mecbur kalmadıkça AJet’ten bilet almayacağını söyledi.

“Bundan sonra mecbur kalmadıkça AJet’ten bilet alacak değilim”
Yolcuların büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade eden Mehmet Tüysüz, “Pazartesi günü eşime bilet aldım. Ben arkadaşımla beraber karayolu üzerinden gelecektim. Bu sefer benim karadan gelme işim iptal olunca ben de aynı uçaktan bilet almak istedim. AJet’te aynı uçakta yer yoktu. Eşimi Sabiha Gökçen Havalimanına götürdüm. Yarım saat sonra eşim beni aradı. Uçağın 17.30’a ertelendiğini söyledi. Ben de şaşırdım. Bu kadar saat nasıl ertelenir. Ben de biletimi aldım. Baktım ki benim biletim eşimle aynı uçakta. Saat 13.30’da bana bir mesaj geldi ve uçağımın 18.30’a ertelenmiş. Yine bekliyorduk, bu sefer 19.00’a ertelendi. Bu uçağın neden bu kadar ertelendiğini öğrenmek istedim. Görevlilerle görüştüğümde uçağın yurt dışından geleceğini, ’burada bakımı yapılıp Rize’ye inecek’ dendi. Orada bir görevli vardı. ’17.20’deki uçağında kalkması garanti değil’ dedi. Ben de ’19.00’da kalkacak uçağın garantisi var mıdır’ diye sordum. Ona da ’yok’ dedi. Ben de başladım gülmeye. Biraz mücadele sonucu benim biletlerim değiştirildi. 17.20’deki uçağa binebildim. Buraya geldik. Telefonuma sürekli mesaj geliyor. Uçağınız 20.00’ye ertelendi, 21.00’e ertelendi ve sonrasında 22.00’ye ertelendi diye mesaj gelmiş. Bundan sonra mecbur kalmadıkça AJet’ten bilet alacak değilim. Bu kadar insan mağdur edilmez. Oradaki vatandaşlar çok mağdur oldu. Ben kurtardım. Benden önce olmuş. Benim hanım oradayken baya tepki olduğunu söylemişti. Bütün hemşerilerime de söylüyorum. Mecbur kalmadıkça o firmayı kullanmayın” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ağustos, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şarampole uçan otomobil alev topuna döndü

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bir araba, diğer bir arabaya çarptıktan sonra şarampole uçtu. Kazada araba alev topuna dönerken, şoför alevlerin ortasında kalmaktan son anda kurtuldu.
Edinilen bilgiye nazaran, kaza akşam saatlerinde Bartın-Çaycuma karayolunun Hacılar köyü mevkiinde meydana geldi. Caner D. yönetimindeki 43 AAN 704 plakalı araba, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu birebir istikamete giden Şeyma Uysal yönetimindeki 34 NOC 626 plakalı arabaya çarptı. Çarpmanın tesiriyle yoldan çıkan araba, bariyerleri aşarak sarampole uçtu. Araba şoförü Caner D. ile yanında bulunan Aziz Yatkın araçtan kendilerini dışarı atarken, araba bir anda alev aldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sıhhat ve jandarma takımları sevk edildi. İtfaiye takımlarının müdahalesi ile alevler söndürülürken, arabada büyük hasar meydana geldi.
Jandarma kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin