blank
Mustafa Akgün tarafından
12 Haziran, 2025 12:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 360 Sürekli İşçi Alımı Yapacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere toplam 360 sürekli işçi alımı gerçekleştireceğini duyurdu.

Alımlar, 288 engelli ve 72 eski hükümlü ya da terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan (TMY) bireylerden oluşacak.

BAŞVURULAR 10-16 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA

Adaylar, başvurularını 10 -16 Haziran 2025 tarihleri arasında İŞKUR’un e-şube internet adresi (esube.iskur.gov.tr) üzerinden yapabilecek. Başvurular yalnızca adayların nüfusa kayıtlı oldukları iller için geçerli olacak.

ALIM SÜRECİ ELEKTRONİK KURA İLE BELİRLENECEK

Başvuran adaylar arasından, elektronik kura yöntemiyle belirlenecek kişiler sözlü sınava davet edilecek.

Engelli kadroları için: Açık iş sayısının 4 katı asıl ve 4 katı yedek,

Eski hükümlü/TMY kadroları için: Açık iş sayısının 4 katı asıl ve 3 katı yedek aday belirlenecek. Kura çekimi, noter huzurunda gerçekleştirilecek.

SÖZLÜ SINAV 11 TEMMUZ'DA

Elektronik kura sonucunda seçilen adaylar, 11 Temmuz 2025 tarihinde yapılacak olan sözlü sınava katılacaklar.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru yapacak adaylarda aranan temel şartlar ise şöyle:

T.C. vatandaşı olmak

18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşından gün almamış olmak

En az ilkokul mezunu olmak

Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak

Engelli adaylar için en az %40 oranında engelli sağlık raporuna sahip olmak Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli ile eski hükümlü/TMY bireylerin istihdamı, İş Kanunu hükümleri gereğince zorunlu tutuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu alımı, bu yükümlülük çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Akrobasi hareketleri yapan motosikletliler sivil trafik ekiplerine takıldı

Düzce’de şikayetlerin yoğun geldiği Üniversite hastanesi otoparkında sivil kontrol yapıldı. Akrobasi hareketleri yapan motosiklet şoförlerine cezai süreç uygulandı.
Düzce Üniversitesi Hastanesinin otoparkında son günlerde artan şikayetler üzerine bölgede polis gruplarınca kontrol yapıldı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü trafik tescil ve denetleme şube müdürlüğü grupları daima şikayetlerin geldiği Düzce Üniversitesi otoparkında sivil kontrol gerçekleştirdi. Bölgede bulunan motosiklet şoförlerinin akrobasi hareketleri, abartı egzoz ile yaptıkları hareketler sivil trafik takımlarınca kayıt altına alındı. Otopark çıkışında da yapılan kontrol ile birlikte onlarca motosikletli şoför kontrole alındı. Bir çok hususta yapılan kontrolde hem akrobasi hareketleri yapan hem abartı egzozlarla ilerleyen yahut eksikleri olan şoförlere çeşitli hususlardan binlerce lira cezai süreç uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin