Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Karabük’e geldi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Kasım, 2021 13:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Karabük’e geldi

(Haber Merkezi) AK Parti Teşkilat Akademisi eğitim programına katılmak üzere Cumartesi gün Karabük’e gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Karabük’te bir dizi ziyaretlerde bulundu.  Cumartesi günü saat 14.00’ Karabük’e gelen ve eğitim programında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, daha sonra Karabük Valiliğini ziyaret etti.  Vali Gürel ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Yanık, şeref defterini imzaladıktan sonra valilik makamına geçti. Makamda Karabük Valisi Fuat Gürel’den brifing alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü nedeniyle kendisini karşılamaya gelen çocuklar ile birlikte gökyüzüne balon bıraktı.  Bakan Derya Yanık, daha sonra sırasıyla, Milliyetçi Hareket Partisini,  Huzur Evini, Güleç Çocuk Evlerini,  Şehit Şenay Aybüke’nin ailesini ziyaret etti. Ardından  Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret eden Bakan Yanık  burada yetkililerden bilgiler alarak incelemelerde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ın Karabük ziyareti programına, Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Milletvekili Cumhur Ünal,  Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker,  İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ  AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz ve şehir protokolü eşlik etti.

Basliksiz 11 kopya 14

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 13:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Otobüs Duraklarına “Park Yasaktır” Uyarısı

Karabük Belediyesi, otobüs duraklarında hatalı park nedeniyle yaşanan aksamaları önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Durak işaretlerinin bulunduğu levhalara ek olarak “Otobüs Durağı – Park Yasaktır” yazılı uyarı levhaları yerleştirilmeye başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, özellikle yoğun trafik akışının olduğu bölgelerde bazı sürücülerin otobüs duraklarını park yeri olarak kullanması, hem toplu taşıma araçlarının güvenliğini tehlikeye atıyor hem de yolcuların inip binmesini zorlaştırıyor. Bu durumun önüne geçmek için mevcut duraklara ikinci bir uyarı levhası eklenmesine karar verildi.

Yetkililer, yeni levhaların özellikle sürücülerin dikkatini çekecek şekilde büyük ve okunaklı harflerle tasarlandığını belirterek, “Duraklara park eden araçlar nedeniyle otobüsler yolcu alamıyor, zaman kaybı yaşanıyor ve trafik akışı olumsuz etkileniyor. Bu levhalarla farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Uygulamanın ilk etapta şehir merkezindeki ana durak noktalarında hayata geçirildiği, ardından tüm duraklara yaygınlaştırılacağı öğrenildi. Belediye ayrıca, uyarılara rağmen duraklara park eden araçlar için trafik cezası uygulanacağını da hatırlattı.

Karabüklü vatandaşlar ise uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde duraklar işgal ediliyor, otobüse binmekte zorlanıyorduk. Bu levhaların caydırıcı olmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin