Reklam
Reklam
6723e241c6465
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
31 Ekim, 2024 23:02 tarihinde yayınlandı
0

Aile Hekimliği Yönetmeliği Tepki Çekti

Resmi Gazete’de “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayınlandı. Türk Sağlık-Sen, düzenlemenin sahadaki beklentilere yanıt vermediğini ve yeni mağduriyetlere yol açacağını belirterek yönetmeliğe karşı hukuki süreç başlatacaklarını açıkladı.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yaşadığı sorunları her platformda dile getirdiklerini vurgulandı. Sendika, Sağlık Bakanı ve bakanlık yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde de sosyal tarafların sürece dahil edilmesi gerektiğinin altını çizdiklerini belirtti. Ancak yönetmelik değişikliğinin bugün yayımlanmasıyla sahadaki beklentiler dikkate alınmadan hareket edildiği ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarına yenilerinin eklendiği ifade edildi. Türk Sağlık-Sen, mağduriyet yaratan düzenlemelerin iptali için kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini vurguladı.

Sendika, “Aile hekimlerimiz ve aile sağlığı çalışanlarımızın her bir meselesi bizim meselemizdir,” diyerek, sorunların çözülmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi adına mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
siddetli dolu etrafi beyaza burudu alt gecitler suyla doldu nRNLMzEE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şiddetli dolu etrafı beyaza bürüdü: Alt geçitler suyla doldu

Bolu’da gün boyu aralıklarla devam eden sağanak yağış, öğleden sonra şiddetini artırarak yerini doluya bıraktı. Aniden bastıran dolu yağışı kenti adeta beyaza bürürken, yollar ve alt geçitler göle döndü.

Bolu kent genelinde sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak yağış, öğleden sonra yerini şiddetli doluya bıraktı. Yaklaşık yarım saat boyunca aralıksız devam eden yağış sebebiyle kentin bazı noktaları kısa sürede adeta beyaz örtüyle kaplandı.

Alt geçitler göle döndü

Şiddetli yağışın ardından kentin en önemli ulaşım ağlarından biri olan D-100 kara yolunun yol kenarları ve alt geçitler suyla dolup taştı. Adeta göle dönen alt geçitlerde ilerlemekte güçlük çeken sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Su birikintileri nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana gelirken, vatandaşlar ve araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin