Aile hekimlerine ’deri hastalıkları eğitimi’ verildi - Karabük Haber Postası
aile hekimlerine deri hastaliklari egitimi verildi gHgx5Qyu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Aile hekimlerine ’deri hastalıkları eğitimi’ verildi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aile tabiplerinin mesleksel gelişimlerine katkı sağlamak maksadıyla düzenlenen “Tanıdan Tedaviye Şimdiki Yaklaşımlar Eğitim Programı” kapsamında “Deri Hastalıkları” bahisli eğitim gerçekleştirildi.

Müdürlük binasındaki eğitim salonunda düzenlenen program, Vilayet Sıhhat Müdürü Op. Dr. İsmail Kara’nın açılış konuşmasıyla başladı. Kara, birinci basamak sıhhat hizmetlerinde bilgi ve maharetlerin güncellenmesinin kıymetine dikkat çekerek, “Bugün burada mesleksel bilgi ve hünerlerimizi güncellemek, klinik entegrasyon sürecini alanda daha aktif ve nitelikli bir halde uygulamak için bir ortaya gelmiş bulunuyoruz. Güçlü birinci basamak, güçlü sıhhat sisteminin temelini oluşturur” sözlerini kullandı.

Kara ayrıyeten, eğitimlerin sadece teorik bilgi güncellemesiyle hudutlu kalmayıp, alanda karşılaşılan zorlukların ortak bir lisan ve standartla aşılması için de değerli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Eğitim programı kapsamında, her ay farklı bir başlık altında yüz yüze eğitimler düzenlenecek. Eylül ayında “Deri Hastalıkları” işlenirken, Ekim ayında “Bağışıklama”, Kasım ayında ise “Kardiyovasküler Hastalıklar” hususlarının ele alınması planlanıyor.

Eğitimlerde Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı uzman doktorlar misyon alırken, programa iştirak kaidelerini yerine getiren aile doktorlarına dijital iştirak dokümanı verilecek.

Program, aile doktorlarının günlük pratikte sık karşılaşılan deri hastalıklarının teşhis, tedavi ve yönlendirme süreçlerine yönelik bilgi ve hünerlerini artırmayı hedefliyor. Bu sayede vatandaşların birinci basamakta daha süratli ve tesirli sıhhat hizmeti alması, hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması ve hastane branş doktorları ile aile tabipleri ortasındaki klinik entegrasyonun güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin