blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Aile hekimlerine ’deri hastalıkları eğitimi’ verildi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aile tabiplerinin mesleksel gelişimlerine katkı sağlamak maksadıyla düzenlenen "Tanıdan Tedaviye Şimdiki Yaklaşımlar Eğitim Programı" kapsamında "Deri Hastalıkları" bahisli eğitim gerçekleştirildi.
Müdürlük binasındaki eğitim salonunda düzenlenen program, Vilayet Sıhhat Müdürü Op. Dr. İsmail Kara’nın açılış konuşmasıyla başladı. Kara, birinci basamak sıhhat hizmetlerinde bilgi ve maharetlerin güncellenmesinin kıymetine dikkat çekerek, "Bugün burada mesleksel bilgi ve hünerlerimizi güncellemek, klinik entegrasyon sürecini alanda daha aktif ve nitelikli bir halde uygulamak için bir ortaya gelmiş bulunuyoruz. Güçlü birinci basamak, güçlü sıhhat sisteminin temelini oluşturur" sözlerini kullandı.
Kara ayrıyeten, eğitimlerin sadece teorik bilgi güncellemesiyle hudutlu kalmayıp, alanda karşılaşılan zorlukların ortak bir lisan ve standartla aşılması için de değerli bir fırsat sunduğunu belirtti.
Eğitim programı kapsamında, her ay farklı bir başlık altında yüz yüze eğitimler düzenlenecek. Eylül ayında "Deri Hastalıkları" işlenirken, Ekim ayında "Bağışıklama", Kasım ayında ise "Kardiyovasküler Hastalıklar" hususlarının ele alınması planlanıyor.
Eğitimlerde Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı uzman doktorlar misyon alırken, programa iştirak kaidelerini yerine getiren aile doktorlarına dijital iştirak dokümanı verilecek.
Program, aile doktorlarının günlük pratikte sık karşılaşılan deri hastalıklarının teşhis, tedavi ve yönlendirme süreçlerine yönelik bilgi ve hünerlerini artırmayı hedefliyor. Bu sayede vatandaşların birinci basamakta daha süratli ve tesirli sıhhat hizmeti alması, hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması ve hastane branş doktorları ile aile tabipleri ortasındaki klinik entegrasyonun güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Polis kovalamacasıyla yakalanan sürücü alkollü çıktı

Bartın’da uygulama yapan polis gruplarının ’dur’ ihtarına uymayan aracın şoförü kovalamacayla yakalandı.
Bartın-Zonguldak yolu Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında uygulama yapan trafik polis takımlarının ’dur’ ihtarına uymayan 74 BM 622 plakamı araç ile polis grupları ortasında kovalamaca başladı. Takımların kovalamacası ile araç, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki trafik ışıklarının bulunduğu alanda sıkıştırıldı. Araç içerisindeki şoför ve yanında bulunan 1 kişi takımlar tarafından etkisiz hali getirildi. Araç şoförünün 160 promil alkollü olduğu tespit edildi. Şoför ve yanındaki şahıs sıhhat raporu için Bartın Devlet Hastanesi’ne, süreçler için ise polis merkezine götürüldü.
Araç ise bağlanarak cazibeli yardımıyla yediemin otoparkına çekildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin