Karabük Postası tarafından
01 Mayıs, 2015 08:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Ahşap Yat ve Tekne İmalatçılığı Masaya Yatırıldı

BARTIN AK Parti Bartın Milletvekili Adayları Yılmaz Tunç ve Mustafa Yelkenci Tekkeönü ve Kurucaşile ilçesinde faaliyet gösteren ahşap yat ve tekne imalatçılarıyla toplantı düzenledi.
Toplantıda, Milletvekili Tunç, Batı Karadeniz’de, ahşap yat tekne yapım geleneğinin Osmanlı’dan beri süregeldiğini, bu geleneğin nesiller boyu yaşatılması amacıyla ahşap yat tekne imalatını merdiven altı derme çatma atölyelerden kurtarmak ve marka yapmak için çalışmalar başlattıklarını belirterek Kurucaşile Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi Projesi ile alt yapı sorununu çözdüklerini söyledi. Milletvekili Tunç yapılan projenin toplam bütçesinin 840 bin TL Olduğunu, projenin yüzde 75’i olan 630 bin TL’nın Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından karşılanarak yapıldığını ifade etti.
“TEKKEÖNÜ PİRİ REİS KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİ KURDUK”
Milletvekili Tunç, Projenin amacının Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi’nin alt yapı sorununun çözülmesi olduğunu belirterek; “Alt yapı eksikliğini gidermiş, modern atölyelere kavuşmuş tekne yapımcılığı, tüm dünyada doğal yapı malzemelerine dönüşün yaşandığı bir dönemde hem doğal ahşap malzemeyi hiç terk etmemiş olmanın hem de modern altyapıya sahip tekne yapım yerlerine kavuşmuş olmanın avantajını kullanacak, bölgesel gelişmeyi hızlandıracak ve ciddi bir rekabet gücüne sahip olacaktır” dedi.
“KURUCAŞİLEYE MESLEK YÜKSEK OKULU AÇTIK
Milletvekili Tunç, Batı Karadeniz’de, ahşap yat tekne yapım geleneğinin Osmanlıdan beri süregeldiğini bu geleneğin nesiller boyu yaşatılması amacıyla ahşap yat tekne imalatını merdiven altı derme çatma atölyelerden kurtarmak için çalışmalar başlattıklarını belirterek “Yüzyıllardan beri ustalarımızın sürdürdüğü bu geleneği gelecek nesillere daha profesyonelce aktarmanın gayreti içerisindeyiz.
Bu amaçla, Ahşap Yat Ve Tekne Meslek Lisesinin yanı sıra Bartın Üniversitesine bağlı Kurucaşile ilçemizde Meslek Yüksek Okulu’nda, Yat İşletme ve Yönetim Programı, Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı, Gemi İnşaatı Programının açıldığını belirtti.
Tunç, “Yüzyıllar süren tarihinden sonra bugün Kurucaşile’de, uluslararası ölçülerde ve kalitede Ahşap Yat ve Tekne imalatı devam etmektedir, kullanılan ahşabın kalitesiyle işçiliğiyle ustalık ve yeni teknolojiyle imal edilen çok sayıda ve çeşitte tekne tipleriyle başarılı ürünler vererek dünya denizlerine yelken açmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Aromatik bitkilerden üretilen ürünler satışa hazır

Türkiye’nin en büyük tıbbi ve aromatik bitki yetiştirme alanı olan Safranbolu Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesinde üretilen eserler satışa hazır hale getirildi.

Türkiye’nin kozmetik ve ilaç endüstrisinde kullanılan, büyük oranda ithal edilen bitkisel yağların yerli olarak üretimine yönelik tahlil sağlamak hedefiyle Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in talimatlarıyla “Geleceğe Nefes Orman Çiçekleri” ismiyle üretilen kozmetik eserler, ticari kimlik kazanarak satışa hazır hale getirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u ziyaret ederek, satışa hazır hale getirilen eserleri takdim etti.

Bölge Müdürü Bayraktaroğlu, 03 Kasım 2023 tarihinde Türk Marka ve Patent Kurumu’na Orman Genel Müdürlüğü ismine yaptıkları marka tescil başvurusu ile “Geleceğe Nefes Orman Çiçekleri” markasının 14 Şubat 2024 tarihinde onaylanarak hem yerli hem de küresel pazarda yerini alacak hale geldiğini belirtti. Bayraktaroğlu, “Başta Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçemizde ve bölgemizde yetişen tibbî ve aromatik bitkilerden başta lavanta, safran, kekik, adaçayı, biberiye ve birçok uçucu yağ içerikli doğal eserler, ’Geleceğe Nefes Orman Çiçekleri’ markası altında ticari kimlik kazanarak satışa hazır hale getirdik” dedi.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ise Orman Genel Müdürlüğü, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ve Safranbolu Orman İşletme gruplarına teşekkür ederek, “Tarihin eşsiz dokusuna tabiatın şifasını ve kokusunu katmak, sürdürülebilir üretim anlayışıyla hem ülkemize hem de tabiatımıza büyük bir katkıdır. Bu cins projelerle Safranbolu’nun ve Karabük’ün iktisadına yeni kıymetler katıyoruz” sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.